Az új Sophos-szolgáltatás beazonosítja a "zombie"-kat

forrás Prim Online, 2005. július 15. 11:08
A Sophos bejelentette a Sophos ZombieAlert elérhetőségét, amely egy új szolgáltatás a vállalatok hálózatában megtalálható "zombie" számítógépek beazonosítására. A zombie számítógépek olyan megfertőzött gépek, amelyek felett jogosulatlan és távoli felhasználók átvették az irányítást, és ezen számítógépeket spam küldésére vagy email-alapú, weboldalak elleni Denial-of-Service (DOS) támadásokra használják.
A SophosLab - a Sophos globális vírus és spam analizáló hálózatának központja - becslése szerint napjainkban az összes spam 50%-a származik zombie számítógépektől. Májusban a Sober-Q trójai program és a Sober-N féreg fertőzte és térítette el a számítógépeket szerte a világban, beprogramozva őket német nacionalista spam-ek kiküldésére. Ahogy a spammer-ek minél aggresszívebbek lesznek, a vírusírókkal karöltve zombie számítógépek egész hadseregét hozzák létre, az eltérített számítógépekkel rendelkező legitim vállalatok lettek beazonosítva, mint a spam forrásai. Ez nemcsak a vállalat hírnevének árt, hanem a vállalat leveleit is blokkolhatják más cégek.

A ZombieAlert tájékoztatja a szolgáltatás előfizetőit amikor a hálózatukban található bármely számítógép spam-et küld a Sophos kiterjedt globális spam csapda hálózatának és gyors értesítést küld a felhasználóknak, ha az IP címük szerepel a publikus Domain Name Server Blackhole Lists-ben (DNSBL). Ez az információ segít a felhasználóknak megtalálni, eltávolítani és megvédeni ezeket a rendszereket a jövőbeni támadásoktól.

Kulcsszavak: security vírus Sophos

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

NIS2 visszaszámlálás: Másfél hónapjuk van a vállalatoknak a NIS2 nyilvántartásba vételre

A NIS2 direktíva számos követelményt fogalmaz meg az EU-tagállamok kiber- és információbiztonságára vonatkozóan. Magyarországon a „2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről”, azaz a „Kibertan-törvény” implementálja a direktíva rendelkezéseit, melynek értelmében az érintett vállalatoknak 2024. június 30-ig regisztrálniuk kell magukat a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) által kijelölt online felületen.

2024. május 14. 17:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36