A Lufthansa ujjlenyomat-alapú beszállókártyát tesztel

forrás Prim Online, 2005. július 15. 14:48
A Lufthansa olyan innovatív megoldáson dolgozik, amely felgyorsítja, valamint kényelmesebbé, gördülékenyebbé teszi az utasok földi kiszolgálását. A légitársaság jelenleg szimulált járatokon próbálja ki az ujjlenyomatok alapján történő személyazonosításra épülő check-in eljárást.
Az új rendszer lényege, hogy az utas digitalizált ujjlenyomatát és check-in adatait egy vonalkóddá alakítják, és azt a beszállókártyára nyomtatják. A vonalkódot egy leolvasó készülék összeveti az utas ujjlenyomatával, így biztosítva, hogy a gépre felszálló utas valóban azonos legyen a check-in pultnál bejelentkezővel. Amennyiben az ujjlenyomat megfelel a vonalkódban rögzített adatoknak, az utas minden további vizsgálat nélkül folytathatja útját a repülőgép fedélzetére. A Lufthansa elsőként fejlesztett ki olyan azonosító rendszert – az IATA nemzetközi légügyi szövetség ajánlására, melynek alapja az emberi ujjlenyomatból létrehozott vonalkód. A légitársaság szerint a rendszer érezhetően kényelmesebbé teszi az utazást, már a felszállás előtt is.

A tesztelés befejezése után a Lufthansa kiértékeli az eredményeket, majd ennek alapján határoz az új check-in technológia bevezetéséről.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50