McAfee antivírusszoftverek mobiltelefonokon

Milkovits Gábor, 2005. augusztus 6. 20:38
A McAfee biztonsági szoftvereket fejlesztő és forgalmazó cég bejelentette, hogy a közeljövőben több nagy mobiltelefon-gyártóval is szerződést köt termékeinek a készülékekre történő telepítéséről.
A cég elnöke, Gene Hodges elmondása szerint az elkövetkező néhány hónapban több jelentős, egyelőre meg nem nevezett gyártó fog piacra dobni McAfee vírusvédelemmel ellátott mobiltelefonokat. Az első, a McAfee antivírusszoftvert már előre telepítve alkalmazó cég egyébként a mobiltelefonos ágazat kedvelt kísérleti nyulának számító japán NTT DoCoMo, amelynek jelenleg 9 millió készülékén fut a cég behatolásvédelmi és vírusirtó programja. A McAfee tervei szerint ez a szám 2006 végére eléri majd a 40 milliót.

Az egyre sokoldalúbb, PC-jellegű adattovábbító és -kezelő funkciókkal ellátott mobiltelefonok elterjedésével együtt jár a számítástechnika árnyoldalának, a vírusoknak az megjelenése is. A McAfee ezt felismerve egyre erőteljesebben terjeszkedik a területen, egyelőre megelőzve fő vetélytársait, az F-Secure-t és a Symantecet. A vállalat becslése szerint 2008 végére 2 milliárd vírusvédelemre szoruló mobiltelefon lesz használatban világszerte.
Kulcsszavak: mobiltelefon McAfee

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55