HP – Novell együttműködés a Linux alapú Nagyteljesítményű Számítástechnikáért

forrás Prim Online, 2005. augusztus 10. 14:58
A Novell bejelentette legújabb integrált, tesztelt és minősített Nagyteljesítményű Számítástechnikai megoldását, amely úgy került kialakításra, hogy megfeleljen öt olyan iparág szükségleteinek, amelyek megfelelően körülírt, nagy számítási igényekkel rendelkeznek.
Ezek az iparágak: az elektronikus tervezés automatizálása, az üzleti szolgáltatások, az élettani tudományok, a gépipar, valamint az olaj- és gázipar. Ezen vertikális iparágak mindegyikének egy speciális megoldáscsomag készült, amely lehetővé teszi iparág-specifikus szükségleteik kielégítésére készült speciális konfiguráció használatát. (A Tények részben megtalálja a megoldások összetevőit.) A HP BladeSystem-re, a Novell SUSET Linux Enterprise Server-re és további, a Novell és HP partnerek által biztosított komponensekre épülő megoldás az első Nagyteljesítményű Számítástechnikai (High Performance Computing - HPC) ajánlat, amely az idén indított Novell Hitelesített Konfiguráció Program (Validated Configuration Program) keretében jelenik meg. A program eredményeképpen az ügyfelek teljes mértékben kihasználhatják a Linux környezetben működő Nagyteljesítményű Számítástechnika előnyeit.

Az adatbányászattól az aerodinamikai szimulációig


Azon szervezetek, amelyeknek kiemelkedő számítási teljesítmény elérésére van szükségük, egyre inkább a Nagyteljesítményű Számítástechnika felé fordulnak. Számos területen nyújthat segítséget, csúcsminőségű, intenzív tudományos és mérnöki kutatásoktól kezdve a kereskedelmi adatok feldolgozásáig. Az olajfeltáráshoz szükséges szeizmikus elemzés, a motor- és repülőgép-tervezésben hasznos aerodinamikai szimuláció, az egészségügyi kutatásokban használt molekuláris modellezés, vagy az adatbányászatot és az üzleti elemzést igénylő üzleti modellek mind hasznosítani tudják a Nagyteljesítményű Számítástechnikát. A folyamatos elérhetőség mellett a nyílt forráskód rugalmassága, megbízhatósága és alacsony költségvonzata miatt döntenek a Linux-alapú klaszterek mellett.

Egy klaszterezett HPC infrastruktúra tervezése és működtetése összetett feladat, és gyakran több beszállítótól származó komponensek integrálását igényli, amelyek problémamentes együttműködése elengedhetetlen feltétele a kulcsfontosságú feladatokhoz szükséges teljesítmény és megbízhatóság biztosításához. A Novell és a HP most egy olyan megoldást kínál, amely megfelel ezeknek az elvárásoknak, így lehetővé teszi a vállalatok számára a Linux-alapú Nagyteljesítményű Számítástechnika előnyeinek gyors és költséghatékony kihasználását.

Elérhetőség
A hitelesített konfiguráció adatai - többek között a teljesítménytesztek eredményei, az ajánlott konfigurációs információk és a telepítés bevált módszerei – elérhetők a Novellnél és a HP-nél. A HP hardvereket, szoftvereket és átfogó szolgáltatásokat is biztosít a teljes megoldáshoz. Az érdekelt ügyfelek további információkat a helyi HP vagy Novell viszonteladójuktók kaphatnak és itt érdeklődhetnek a Hitelesített Konfiguráció megoldásokkal kapcsolatban is.

Kulcsszavak: Linux HPQ Novell

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50