Új EIZO LCD monitor, irodai alkalmazásokhoz

EIZO 17" FlexScan M1700

forrás Prim Online, 2005. augusztus 23. 09:04
Az EIZO Nanao Corporation bejelentette 17 colos – elsősorban vállalati és közigazgatási felhasználásra ajánlott – FlexScan M1700 típusjelű LCD monitorát.
Az új megjelenítőt beépített hangszóróval és öt – a különböző alkalmazásokhoz előre, optimálisan beállított – képmegjelenítési móddal gyártják és ötéves garanciával szállítják.

A FlexScan M1700 monitor ideális a legváltozatosabb irodai alkalmazásokhoz – a szövegek megjelenítésétől a táblázatkezelő alkalmazásokon keresztül a világhálós barangolásig –, ami kimagasló műszaki jellemzőinek köszönhető: a felbontása alapbeállításban 1280*1024 képpontos, a láthatóság szöge vízszintes irányban 170, függőlegesen pedig 155 fok (5:1 kontrasztarány mellett). A monitor fényereje 300 cd/m, a kontrasztaránya pedig 700:1. A DVI-D és D-Sub bemenetek lehetővé teszik a digitális és az analóg jelek fogadását is. A multimédia alkalmazásokhoz 1-1 wattos hangszórókat építettek a monitor házába, ezek hangereje OSD menün keresztül szabályozható, és a hangszórók ugyancsak a képernyőn megjelenő menüből némíthatók. A házon – fülhallgató számára – jack-csatlakozót is elhelyeztek.

A készülékház kompakt kialakítású, helytakarékos, kávája pedig figyelemre méltóan keskeny, ami, a „multi-panel” alkalmazásokban – több monitor egymás mellé helyezésekor – gyakorlatilag egybefüggő képet eredményez. A monitor állványa 50 milliméteres magasságtartományban állítható, a panel azonban az állványáról leemelve – a VESA szabványnak megfelelően – elhelyezhető akár egy flexibilis karon is.

A FlexScan kép- és színállítási lehetőségei roppant változatosak. Az előlapról működtethető, úgynevezett Kontraszterősítés (Fine Contrast) funkcióval szinte minden alkalmazáshoz és fájltípushoz a lehető legegyszerűbben állíthatók be a legmegfelelőbb képernyő paraméterek, a szöveges dokumentumoktól a DVD-ken keresztül a világhálós oldalak megtekintéséig.

A kontraszterősítés öt módba állítható: szöveg, kép, film, sRGB és saját beállítás. Valamennyi módban gyárilag előre meghatározták az adott alkalmazáshoz legoptimálisabb képjellemzőket, például a fényerőt és a színhőmérsékletet, ezek azonban még tovább is finomíthatók a ScreenManager® OSD menü segítségével. További, az OSD menüből állítható képjellemzők: a fényesség, a színárnyalat, és a színtelítettség.

A FlexScan M1700 augusztus közepétől vásárolható meg, megközelítőleg 70 000 Ft +ÁFA ajánlott végfelhasználói áron az EIZO hivatalos hazai disztribútorától az AVNET Technology Solution Kft.-től.

sajtóközlemény
Kulcsszavak: LCD monitor Eizo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14