Hatalmas részvénykibocsátást hajt végre a France Telecom

MTI Sajtóadatbank, 2005. szeptember 1. 09:10
A France Telecom az idei esztendő eddigi legnagyobb részvénykibocsátásával tér vissza az értékpapírpiacra: spanyolországi felvásárlásának finanszírozása érdekében 3 milliárd euró értékben bocsát ki részvényeket.
A kibocsátással a kormány arra a szintre csökkenti részvényhányadát, ami minimálisan szükséges a vállalati döntések alakításához.

A befektetők 22,63 euróért vásárolhatnak majd új részvényeket, ami 8 százalékos kedvezményt jelent a tegnapi tőzsdei záróárhoz képest.

A már tulajdonos részvényesek részvételét korlátozzák: a cég által a jelenlegi részvényeseknek biztosított minden 37 vételi opció után lesz lehetőség 2 új részvény megvételére.

A mai, felfüggesztést követően késéssel indult adásvétel során a France Telecom árfolyama 1,7 százalékkal 24,19 euróra csökkent.

A részvénykibocsátásból befolyó összeg legnagyobb részben a spanyol Amena mobilszolgáltató megvételéhez szükséges. A cég 80 százalékát júliusban 6,4 milliárd euróért vásárolta meg a France Telecom a spanyol Auna telekommunikációs csoporttól. A kibocsátást már akkor beígérték, de annak pontos időpontját nem jelölték meg.

Az üzletben a France Telecom tanácsadója a BNP Paribas volt.
Kulcsszavak: France Télécom

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59