Lehet, hogy csak jövőre jelenik meg a Toshiba első HD DVD lejátszója

Milkovits Gábor, 2005. szeptember 1. 21:05
A Toshiba szerint elképzelhető, hogy a cég csak 2006-ban dobja piacra az első következő generációs kéklézeres HD DVD lejátszót.
A késedelemmel a HD DVD-tábor elveszítheti a korábbi megjelenés biztosította előnyét a rivális Blurayjel szemben, az első valóban kereskedelmi forgalomba szánt Bluray termékek ugyanis jövőre látnak napvilágot. A Toshiba eredeti tervei szerint az első HD DVD lejátszók még az idei negyedik negyedévben piacra kerülnének Japánban és az Egyesült Államokban. A cég szóvivőjének mostani nyilatkozata szerint azonban egyelőre még nem döntöttek az amerikai megjelenés végleges időpontjáról, és Japánban is megtörténhet, hogy a termék csak valamikor december után lesz kapható.

Az elsősorban a Sony és a Matsushita (Panasonic) által szorgalmazott Bluray, illetve a Toshiba az NEC és a Sanyo támogatását élvező HD DVD technológiák három éve versengenek a következő generációs DVD-szabvány címének elnyeréséért. Idén májusban a vállalatok tárgyalásokat kezdtek a kétféle formátum egyesítésére, ezek azonban ez idáig nem vezettek eredményre, így most már gyakorlatilag tényként vehető, hogy jövőre párhuzamosan kétfajta kéklézeres DVD technológiájú termékek lesznek jelen a piacon. A Sony tervei szerint 2006-ban forgalomba hozza a Bluray meghajtóval felszerelt PlayStation 3 játékkonzolt, és az esetleges késedelem ellenére a Toshiba is elkötelezettnek látszik saját kéklézeres technológiája mellett.
Kulcsszavak: DVD Toshiba

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36