Yusufali, a szexoldalakat tiltó "iszlám vírus"

Genda Csongor Zoltán, 2005. szeptember 6. 20:19
A Sophos felhívja az internetezők figyelmét az újonnan megjelent Yusufali számítógépes vírusra. A szakértők eddigi ismeretei szerint a féreg nem okoz semmilyen komolyabb károkat a megfertőzött komputeren, csupán a pornóoldalak látogatását teszi lehetetlenné.
A Sophos specialistái szerint a Yusufali figyeli az olyan kifejezéseket, mint "teen", "sex" és "penis", s mihelyst az internetfelhasználó eme erotikus tartalmú oldalakat akarja meglátogatni, a vírus megjelenít egy arab, illetve angol nyelvű, a Koránból származó szöveget a képernyőn: "Tudd, hogy Isten a Jó, könyörögjél te ezért bűneidnek bocsánatáért és azokért a férfiúkért és asszonyokért, akik hisznek. Isten szemmel kíséri tetteiteket és látja, hogyan viselitek magatokat otthonaitokban."

A Sophos egyik munkatársa, Graham Cluley szerint nem lehet még tudni, hogy az iszlám féregnek van-e tényleges kárt okozó hatása, vagy alkotói csupán jobbító szándékkal az internetezők erkölcstelen szokásain akarnak változtatni. Az eddigi adatok szerint azonban a vírus teljesen ártalmatlannak tűnik, ennek ellenére a Sophos elérhetővé tette az interneten a Yusufali-irtót, hogy a számítógépes felhasználók ismét szabadon kalandozhassanak a világhálón.
Kulcsszavak: Sophos vírus

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59