Nem voltak veszélyben a NOD32-t használók

forrás Prim Online, 2005. szeptember 8. 17:21
Elméleti volt az a NOD32-t érintő fenyegetés, amelyet a Secunia Research szakemberei fedeztek fel az antivírusprogram tömörített fájlokat vizsgáló moduljában. Ugyanakkor a hibát a Secunia Research nyilvános bejelentését megelőzően már 6 nappal orvosolták az Eset Software laborjában, amely bekerült a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítések közé.
A számítógépes programok potenciális hibalehetőségeit feltáró Secunia Research 2005. augusztus 29-én értesítette Eset Software-t arról az általa felismert sebezhetőségről, amely a NOD32 antivírusprogramot érinti. A hiba a NOD32 tömörített fájlokat vizsgáló moduljában volt, amit a szeptember 2-án kiadott automatikus frissítés már kijavított. A Secunia Research által a mai napon nyilvánosságra hozott, már megoldott problémára az Eset Software a tőle megszokott gyorsasággal reagált. "A fenyegetés elméleti jellegű volt, hiszen jelen pillanatban sincs információnk olyan kártékony kódról, amely ezt a hibát használta volna ki" - mondta Csiszér Béla, a NOD32 antivírusprogramot hazánkban forgalmazó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója.

A NOD32-felhasználók, amennyiben a legfrissebb adatbázist használják, nincsenek veszélyben. A NOD32 által használt automatikus frissítési mód miatt valószínűleg észre sem vették, hogy a tömörített fájlokat vizsgáló modul is frissült a vírusadatbázissal együtt, amely azonnali gyógyírt jelentett a problémára.
Kulcsszavak: NOD32 security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50