Az InPhase a Cypress képszenzorát alkalmazza holografikus adatrögzítőjében

OTS - Cégvonal, 2005. szeptember 12. 11:08
A holografikus adattároló egységek és média fejlesztések terén élvonalbeli InPhase Technologies bejelentette, hogy a Cypress Semiconductor kifejlesztett nagy sebességű egyedi sorozatú CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) áramköröket alkalmazza a világ első holografikus adattároló meghajtójában.
A technológiai áttörést megtestesítő InPhase Tapestry meghajtó Európában az amszterdami nemzetközi műsorszórási konferencián (International Broadcasters Conference, IBC) szeptember 9. és 13. között kerül bemutatásra első alkalommal a 11.730-as Hitachi Denshi/Maxell standon. Az InPhase először tavaly áprilisban Las Vegasban mutatta be a Tapestry meghajtót a műsorszórók nemzeti szövetsége (National Association of Broadcasters, NAB) konferenciáján.

A Cypress nagy sebességű és nagy érzékenységű CMOS képszenzor áramköre nagy sebességű adatrögzítést tesz lehetővé az InPhase
Tapestry meghajtónál. Az InPhase meghajtójának prototípusa az adattárolók egy új, a DVD, mágnesszalag és mágneslemez
technológiákat meghaladó generációját képviseli a cég holográfiai és média technológiai fejlesztések terén betöltött vezető szerepének köszönhetően. A Cypress áramköre a Tapestry meghajtó kifejlesztésének végső, kulcsfontosságú elemét képviseli.

Az első InPhase Tapestry meghajtó 300 Gigabyte adattárolási kapacitással és 20 Megabyte/sec adatátviteli sebességgel rendelkezik majd - azaz a nagy felbontású videofelvételek rögzítéséhez ideális paraméterekkel. Az InPhase Tapestry médiaeszközök és memóriameghajtók hatalmas mennyiségű adatot tesznek elérhetővé a felhasználóknak egyetlen adattároló lemezen. Az InPhase adattároló berendezéseinek felhasználói célcsoportját a professzionális videórögzítés, a felügyeleti rendszerek, gyógyászati leképezés, műholdas leképezés és olyan tudományos alkalmazások alkotják, amelyek számára kulcsfontosságú szempont a nagytömegű digitális adatmennyiség hosszú távú, biztonságos és költséghatékony tárolása.

A Cypress CMOS szenzortermékeinek palettája a kiemelkedő paraméterekkel rendelkező áramköröktől a tömegcikkekig terjed. A
Cypress nagyteljesítményű szenzorokat szállít professzionális digitális fényképezőgépekhez, autóipari biztonsági leképező
berendezésekhez, gépipari leképezési és mozgás analizáló berendezésekhez, valamint szórakoztatóelektronikai cikkcsoportba
tartozó ultravékony digitális fényképezőgépekhez, egyszer használatos fényképezőgépekhez és kamerával szerelt mobiltelefonokhoz.

"A következő generációs képrögzítési technológia hatalmas adatmennyiség tárolását igényli majd minimális térfogat mellett.
Meggyőződésünk szerint az első holografikus meghajtó előállításában az InPhase-vel végzett munkánknak köszönhetően a leképező komponens kiemelt szállítója lehet a Cypress" - jelentette ki Lou Hermans, a Cypress képszenzor üzletágának marketing igazgatója. "Folyamatos konvergencia tapasztalható a professzionális és a fogyasztói termékcsoportok között és az optikai képrögzítő termékek továbbfejlesztése olcsó és nagy teljesítményű alkatrészeket követel meg. Az InPhase Tapestry kulcsfontosságú eleme a technológia fejlesztés eme igen érzékeny területének."

A Cypress CMOS képszenzor 1696x1710 pixelszámmal és 8 mikronos pixelmérettel, valamint digitális interfésszel rendelkezik. A
rögzített információ gyors kiolvasását az InPhase Tapestry meghajtó teszi lehetővé.

A holografikus adattároló nagy kapacitást biztosít azáltal, hogy anyagának teljes terjedelmében rögzíti az információt és nem csak a felszínen. Egy egymillió bites adathalmaz (oldal) a beíró lézer egyetlen villanásával átvihető. Minden egyes ilyen oldal egyedi címmel rendelkezik a rögzítő anyag belsejében és több száz egyedi címmel rendelkező oldal helyezkedhet el az adathordozó médium egyazon felszíni pontjához rendelve. Az oldalak ilyen halmazát könyvnek nevezik. A rögzítési technológia nem csak a lapok, de a könyvek átfedésével a tárolt adatmennyiség, azaz a tárolási adatsűrűség megsokszorozását teszi lehetővé.
Kulcsszavak: adattárolás

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36