Soha többé spyware!

forrás Prim Online, 2005. szeptember 16. 13:30
A Panda Software egy új weboldalt indított azért, hogy támogassa a felhasználókat az egyre aggasztóbbá váló, bizalmas adataikat veszélyeztető fenyegetésekkel szembeni harcban.
Tízből kilenc számítógépen található spyware. Még a legveszélyesebb járványoknak sem sikerült ennyi kárt okoznia, mint a
spyware-eknek, ennek ellenére sok felhasználó nem tekinti ezeket bizalmas adataik elleni közvetlen támadásnak. Erre a problémára kívánt megoldást nyújtani a Panda Software, amikor elindította új web oldalát a http://www.demandonspyware.com címen, Soha többé spyware!, szlogennel.

"A felhasználók információhiánya a spyware-ekről sérülékennyé teszi számítógépeiket", állítja Luis Corrons, a Panda Vírus Laboratóriumának igazgatója. "A spyware-ek megalkotói tisztán látják ezt a helyzetet és saját javukra ki is használják azt. Felismerték, hogy sok felhasználó nem is tud a spywarek létezéséről, míg mások nem foglalkoznak vele a kellő mértékben, és ezért nem védekeznek megfelelően. Ezért történhet meg az, hogy amikor spyware-ek után kutatva vizsgálják át a számítógépeket, nemcsak egy, hanem spyware-ek tucatjait találják.

Soha többé spyware!, a Panda Software új weboldala minden a fenyegetés leküzdéséhez szükséges információt tartalmaz.
A web oldal az alábbi témákkal foglalkozik:

  • Mi az a spyware? Az ellenség megismerése nélkülözhetetlen az ellene folytatott harc sikeréért. Ebből a részből a felhasználók információhoz juthatnak a spyaware-ek jellemzőiről, hatásairól, elterjedési módszereikről stb.
  • Technikai tanulmány ebben a részben a felhasználók egy részletes tanulmányt találnak, ami tartalmazza a spyware-ek besorolását és a legyőzésükre használható legjobb technikák leírását. Ilyen például a TruPrevent proaktív védelmi technológia, ami észleli és blokkolja az ismeretlen spyware-eket, vírusadatbázis-fájl nélkül.
  • Ingyenes antispyware-teszt. A rendszerben jelen lévő spywarekre utaló tünetek azonosítása az első lépés a tevékenységük következményeinek elkerülésében. Ez a rész felsorolja a spyware támadások leggyakoribb tüneteit, és lehetőséget nyújt egy ingyenes antimalware megoldás, a Panda ActiveScan, használatára, ami felderíti az ismeretlen és ismert spywareket is. Ezt egy genetikai felderítési módszerrel éri el, ami 2005. január óta az ismeretlen spywarek ezreit mutatta ki.
  • Gyakorlati tippek. Egy multimédiás animáció segítségével 10 alapvető tippet ismertetnek meg a felhasználókkal, amelyekkel radikálisan lecsökkenthető annak esélye, hogy rendszerünket spyware támadás érje.
Kulcsszavak: security Panda Software

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59