A kínai CERNET a Cisco útválasztó-rendszerével bővíti hálózati infrastruktúráját

forrás Prim Online, 2005. szeptember 29. 13:12
A Cisco Systems bejelentette, hogy a világ legnagyobb oktatási hálózata, a CERNET a Cisco CRS-1 Carrier Routing System termékcsaládot választotta országos gerinchálózatának bővítéséhez és összhálózati teljesítményének növeléséhez.
Az egész országot behálózó számítógépes oktatási és kutatási hálózatot a kínai kormány alapította, és közvetlenül a kínai Oktatási Minisztérium felügyelete alá tartozik. A CERNET hálózatában az ezernél is több egyetemhez és oktatási intézményhez több mint húszmillió felhasználó kapcsolódik. Az oktatási és kutatási célú kezdeményezés a kínai internetes gerinchálózatnak is szerves része.

A másodpercenként akár kilencvenkét terabites (billió bites) sebességre is képes Cisco CRS-1 útválasztó-rendszer Kína átfogó informatikai infrastruktúrájának jelentős fejlesztése mellett a CERNET új generációs internetes alkalmazásainak elterjesztéséhez is megteremti az alapokat. A távközlési szolgáltatóknak és kutatói intézményhálózatoknak szánt új generációs Cisco CRS-1 útválasztó-rendszer folyamatos üzemet és rugalmas szolgáltatásokat kínál, és hosszú távra biztosítja az alapokat a korszerű rendszerek üzemeltetéséhez. Az új megoldással elérhető másodpercenkénti 92 terabites sebességgel az USA kongresszusi könyvtárának teljes gyűjteménye letölthető lenne 4,6 másodperc alatt.

A Cisco CRS-1 útválasztó-rendszert a Peking, Sanghaj, Kuangcsu, Wuhan és Nanking városokban található központi CERNET-csomópontokban telepítik. Az infrastruktúra fejlesztése ezekben a nagy központokban jobb hatékonyságot és nagyobb kapacitást eredményez, és így a gyors ütemben bővülő felhasználói bázis számára megteremti az alapokat a korszerű alkalmazások használatához.
Kulcsszavak: hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50