Netscape böngésző a HP PC-in

Genda Csongor Zoltán, 2005. október 4. 19:08
Az amerikai Hewlet Packard technológiai konszern a jövőben az általuk gyártott számítógépeit Netscape böngészővel is ellátja majd. A HP – a Wall Street Journal információja szerint - hamarosan nyilvánosságra is hozza az AOL-al kötött erre vonatkozó szerződését.
Így tehát a HP ügyfelei megválaszthatják majd, hogy a Microsoft Internet Explorert avagy a Netscape böngészőt szeretnék alapértelmezettként beállítani. Az amerikai konszern az Egyesült Államokban és Kanadában forgalmazott otthoni használatra szánt PC-ire és noteszgépeire telepíti majd az alternatív böngészőt. A vállalat az idén megjelent Netscape 8-assal látja el a számítógépeket és azért döntöttek emellett, mert ez egyesíti a Firefox és Explorer funkcióit valamint jobban védi a felhasználókat az adathalász-támadásoktól is.

A valaha szebb időket látott Netscape böngésző a 90-es években uralta a piacot, míg az Internet Explorer át nem vette a vezető pozíciót. A Net Applications adatai szerint az Explorer birtokolja jelenleg a böngészőpiac 87 %-át, azt követi a Firefox 7,5 %-al és 2,16 részesedést tudhat magáénak a Netscape.
Kulcsszavak: Netscape PC HPQ

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50