A Websense csatlakozott a Cisco NAC programhoz

forrás Prim Online, 2005. október 11. 14:08
A Websense, az alkalmazotti internet menedzsment megoldások piacvezetője a közelmúltban bejelentette, hogy csatlakozott a Network Admission Control (NAC) programhoz. A NAC a Cisco Systems által támogatott kezdeményezés melynek célja, hogy a hálózati infrastruktúra révén kikényszerítse a biztonsági szabályok betartását a hálózati számítástechnikai erőforrásokhoz csatlakozni kívánó eszközökön, és ezáltal csökkentse a vírusok és férgek okozta károkat.
A Websense Client Policy Manager (CPM) munkaállomás-biztonsági szoftver a napokban megjelenő verziója tartalmazza a Cisco Trust Agent programját és kompatibilis a NAC architektúrával. A Cisco Trust Agent a NAC rendszer központi eleme, amely lehetővé teszi a rendszer számára annak megállapítását, hogy a kérdéses eszközön a Websense CPM fel van-e telepítve, tartalmazz-e a legújabb frissítéseket és működőképes-e. A közös fejlesztés eredményeképpen a Cisco Trust Agent hamarosan még inkább képes lesz átlátni az operációs rendszer és az alkalmazások verzióját, valamint a telepített javítások szintjét, amely kizárólag a Websense alkalmazási adatbázisán keresztül lesz lehetséges.

A NAC révén az egyes szervezetek megtehetik, hogy csak azoknak a végponti eszközöknek — asztali gépeknek, tenyérgépeknek és szervereknek — teszik lehetővé a hálózathoz való csatlakozást, amelyek teljesen megfelelnek a megszabott biztonsági rendszabályoknak. A CPM a NAC rendszerrel figyelt hálózatokon figyelmeztetést küld arról, ha az alkalmazotti munkaállomások valamelyikén a biztonsági rendszabályoknak nem megfelelő eszközt, alkalmazást, vagy használati módot érzékel, ezzel növeli a szabályok betartásának szintjét. A figyelmeztetés beérkezésétől kezdve a NAC rendszer nem fogja engedni, hogy a kérdéses eszköz vagy szoftver a hálózathoz csatlakozzon, karantén alá veszi őket, vagy korlátozza az informatikai erőforrásokhoz való hozzáférésüket.

A Websense CPM egy újszerű végponti biztonsági rendszer, amely tovább növeli a Websense központi adatbázisának hatékonyságát az egyes szervezetek munkaállomásain, laptopjain és szerverein. A CPM a felhasználó külön beavatkozása nélkül azonosít, az engedély nélküli alkalmazások — például a kém- és adathalász programok, fájlcserélő alkalmazások (P2P), hekker eszközök — futtatásának tiltásával blokkol minden ismert és ismeretlen veszélyforrást. A CPM képes arra is, hogy a külső memóriaegységeket — pendrive, CD/DVD meghajtókat, flash memóriakártyákat — letiltson. Ezek a külső memóriaegységek az ellenőrzés hatósugarán kívül ugyanis alkalmasak a bizalmas céges információk ellopására, valamint rajtuk keresztül rosszindulatú kódokkal fertőződhet meg az adott szervezet hálózata.

A tűzfalakkal és antivírus megoldásokkal együttműködő CPM fejlett letiltási és korlátozási szolgáltatásai megvédenek a hálózat összeomlásával fenyegető ismeretlen veszélyek ellen, még a vírusadatbázisok frissítése és a különféle javítóprogramok megjelenése előtt is, vagy akár egy rosszul felépített biztonsági rendszer esetén. A CMP hatékony, proaktív veszélyeztetettség csökkentő eszköze rugalmasan használható a biztonsági rendszabályok megerősítésére.

A NAC a Cisco Self-Defending Network (Cisco Önvédő Hálózat) része, a hálózat intelligenciájának növelését célzó stratégia, amely elősegíti, hogy a hálózat önműködően ismerje fel és előzze meg a veszélyeket, illetve alkalmazkodjon hozzájuk.

A legújabb, NAC kompatibilis Websense CPM verzió letöltésére minden terméktámogatással rendelkező Websense ügyfél díjmentesen jogosult. További információ, letöltés: Websense magyar képviselet (RelNet Technológia Kft).

Kulcsszavak: Cisco security Websense

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55