NOD32 a Vöröskeresztnél

forrás Prim Online, 2005. október 18. 14:32
NOD32 antivírus rendszer került a Magyar Vöröskereszt számítógépeire. A szervezet számára a kémprogramok ellen is védelmet nyújtó biztonsági megoldást annak forgalmazója, a Sicontact Kft. ingyenesen biztosítja.
A NOD32 a Magyar Vöröskereszt Országos Titkárságának teljes számítógépes rendszerére telepítésre került. „A Vöröskereszt életében létfontosságú a kommunikáció, és ennek megfelelően elengedhetetlen, hogy informatikai rendszereink biztonságban legyenek.” – emelte ki Rimóczi Csaba, a szervezet informatikusa, aki elmondta: a kiválasztás első fázisában a Vöröskereszt szakértői számos jelentős antivírus gyártó próbaverziós termékét tesztelték.

Az informatikusok olyan hatékony vírusirtó szoftvert kerestek, melyet a szervezet képes megfizetni, ugyanakkor annak alacsony ára nem megy a minőség rovására. A döntés során a NOD32 mellett szóló érvek között szerepelt az egyszerű kezelhetőség, a gyorsaság, valamint az is, hogy a rendszer fejlett heurisztikus elemző képességének köszönhetően még az ismeretlen vírusok, valamint a kémprogramok ellen is védelmet nyújt.

„Tapasztalataink nagyon pozitívak. A NOD32 egyáltalán nem lassítja a rendszereinket és teljes körű védelmet nyújt. Mindenképpen mellette döntöttünk volna, az már csak hab volt a tortán, hogy a rendszert forgalmazó Sicontact Kft. felajánlotta, hogy ingyenes használatot biztosít a Magyar Vöröskereszt számára.” – mondta Rimóczi Csaba
Kulcsszavak: security NOD32 Sicontact

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50