SAS: integrált marketing egyszerűen

forrás Prim Online, 2005. október 24. 13:34
A kommunikációs csatornák bővülésével, a vállalatok minden lehetőséget megragadnak, hogy információval bombázzák a fogyasztókat. A kampányok tervezésekor ezért a marketingvezetők számára egyre nagyobb kihívást jelent, hogy ezen az információáradaton keresztül megfelelő hatékonysággal érjék el célcsoportjaikat. A SAS három új alkalmazást mutatott be, amelyek megoldást kínálnak a marketinginformációs rendszerek összehangolására, a stratégiai szemléletű integrált marketing megvalósításához.
A megfelelő marketing információs rendszer ma már nélkülözhetetlen feltétele a vállalati szintű vevőorientáció, illetve az integrált marketing kialakításához. A kampányok megtervezését és lebonyolítását az informatika olyan eszközökkel támogatja, amelyek hatékony tervezést és koordinációt valamint folyamatos visszacsatolást tesznek lehetővé a marketing vezetők számára. Az integrált marketing nem más, mint a marketing stratégia feladatainak optimalizálása, illetve a vállalati stratégiába történő integrálása biztosítva azt, hogy a vállalati célkitűzések valamint a vevőorientáció összehangoltan érvényesüljenek a marketing tevékenységeken keresztül.

A SAS szoftvermegoldásai nagyobb teljesítménnyel, felhasználóbarát kezelőfelülettel, valamint automatizált funkciókkal segítik a stratégiai szemléletű integrált marketing kialakítását, valamint az internetes marketing eszközök használatát.  

Vevőorientáció ügyfélismerettel

A SAS Marketing Automation szoftver átfogó adatkezelést és részletes ügyfél-analitikát kínál. Újdonságai a tovább fejlesztett valós idejű integrációs képességei, az elosztott vagy távoli felhasználóknak biztosított hatékonyabb webes kezelőfelület, valamint a még rugalmasabb kimutatás-készítési és ütemezési funkcionalitás. Felhasználva a szakterületi adatelemzési tapasztalatait a SAS úgy fejlesztette ki Marketing Automation szoftverét, hogy teljes áttekintést adjon az ügyfelekről, automatizált funkciói pedig valóban hatékonnyá tegyék a kampányok tervezését, ütemezését, végrehajtását és elemzését.

Az ügyfelek értékelik, amit a SAS Marketing Automation kínál. Csak ebben az évben több mint 50 szervezet döntött úgy, hogy marketingmunkájának technológiai platformjaként ezt a megoldást választja.  Idén olyan vállalatok vásárolták meg a szoftvert világszerte, mint az MLB Advanced Media, a US Bank, az Automobile Association (AA), az Old Mutual, a Telecom Italia, a Santander Bank és a Codan Trygg Hansa. A SAS Marketing Automationt úgy tervezték, hogy teljes körűen a SAS iparági intelligencia megoldásaiba illeszkedjen, és lehetővé tegye a marketingfeladatok gyorsabb végrehajtását a banki, biztosítási valamint a kommunikációs tevékenységet végző szolgáltatók számára.

Integrált marketing vállalati célok szerinti optimalizációval


A SAS Marketing Optimization szoftver matematikai alapú optimalizálással nyújt segítséget ahhoz, hogy tervezhetővé és rangsorolhatóvá váljon az ügyfelek felé irányuló kommunikáció, és elősegíti a kommunikáció megfelelő térbeli és időbeli elosztását, növelve a kampányok sikerességét. A SAS Marketing Optimization önállóan vagy a SAS Marketing Automation kiegészítéseként is alkalmazható.

E-Mail marketing


Az integrált marketing komplex eszközrendszerének ma már szerves része az internet. A Direkt Mail-ek eljuttatásának egyik népszerű módja az e-mail használata. A SAS ehhez is kínál teljes körű megoldást; a SAS E-mail Marketing szoftvert, amely segítségével a marketingesek házon belül tervezhetnek, kivitelezhetnek és tesztelhetnek nagy méretű e-mail kampányokat, illetve összekapcsolhatják azokat más csatornákkal, marketingakciókkal. A SAS E-mail Marketing legújabb verziója könnyen használható kezelőfelületet és kimutatás-készítést kínál a marketing vezetők számára, valamint tartalomszerkesztőként integrálódik a Microsoft FrontPage termékébe.

Vevőorientált üzleti intelligencia


A három új termék, valamint a SAS Web Analytics és a SAS Interaction Management alkotja a SAS Customer Intelligence termékcsaládját, amelynek integrált megoldásaival a szervezetek valóban vevőorientálttá válnak; könnyen megérthetik ügyfeleik igényeit, megfelelően alkalmazhatják az így nyert ügyfélismereteket és mérhetik marketing‑ és értékesítési tevékenységeik hatékonyságát.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50