Új QuarkXPress - InDesign konverter

Mészáros Péter, 2005. november 3. 14:55
Sokan eddig azért nem álltak át az InDesign kiadványszerkesztő rendszerre, mert nem tudták volna betölteni a korábbi QuarkXPress állományaikat. Ez az akadály rövidesen végleg elhárul a Markzware konverterének köszönhetően.
A Q2ID (QuarkXPress to Adobe InDesign) névre keresztelt szoftver segítségével gyorsan és könnyen alakíthatunk át QuarkXPress tartalmakat Adobe InDesign CS2 formátumúvá. A Markzware legújabb terméke a dokumentumban található elemek legapróbb részleteire is odafigyel: a pontos pozíciókra, a színmodellekre, a fontokra, a stílusokra, a képekre, valamint a pontos szövegtulajdonságokra. Az olyan fontos elemek, mint a táblázatok, rétegek, összhatásmódok, szövegfolyatások, linkelt szövegdobozok, Pantone színek és más színmodellek is azonnal létrejönnek InDesignban. A konverzió egyszerűen az InDesign File > Open parancsával történik.

A díjnyertes konvertáló technológia egyedülálló teljesítménye és pontossága számtalan órát takaríthat meg a dokumentumok újragépelése és újraformázása nélkül. A Q2ID egyelőre Windows vagy Macintosh verziójú QuarkXPress dokumentumokat képes Mac verziójú InDesign formátumúvá konvertálni, de novemberre várható a Windows-os változat is. Természetesen, amint további információk érkeznek a Q2ID-ről, a www.szoftver.hu oldalain azonnal beszámolunk róluk.

Támogatott InDesign alkalmazások:

Adobe InDesign CS és CS2
Konvertálható QuarkXPress forrásfájlok: 3.3, 4.1, 5.0, 6.0 és 6.5</lu>

Forrás: www.szoftver.hu
Kulcsszavak: Quark Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14