Az Allianz évente 100.000 dollárt takarít meg a Cisco hálózatával

MTI Sajtóadatbank, 2005. november 8. 09:51
Az Allianz Magyarország becslése szerint évente 100.000 dollárt takarít majd meg a Cisco adatközpont hálózati architektúra jóvoltából; a magyar biztosítótársaság a Cisco optikai és adattároló hálózati technológiáinak felhasználásával épít ki üzletmenetfolytonossági megoldást.
A Cisco Systems (NASDAQ:CSCO) ma bejelentette, hogy optikai és adattároló hálózati (SAN) technológiái segítenek majd az Allianz Magyarországnak üzletmenetfolytonossági infrastruktúrája kiterjesztésében, a működési kockázat csökkentésében, valamint az iparági megfelelőségi irányelvek teljesítésében.

Magyarország legnagyobb biztosítótársasága, a hárommillió ügyféllel rendelkező Allianz becslése szerint évente több, mint 100.000 dollárt takarít majd meg azáltal, hogy Cisco technológiát alkalmaz több kapcsolat helyett két, egymástól 14 km távolságra elhelyezkedő budapesti adatközpontja összekapcsolására. A Cisco optikai hálózati technológiája az adatközpontok közti mentési információkat támogatja és több forgalmi csatornát egyesít egyetlen optikai hálózattá.

- A Cisco olyan, skálázható és költséghatékony megoldást kínál, amely védi beruházásunkat, és amelynél más technológiák akár háromszor költségesebbek is lehetnek. Meglátásunk szerint a Cisco megoldása rendkívül innovatív és szabványt fektet le az optikai hálózati megoldások területén, - mondta Szabó József, az Allianz Magyarország számítástechnikai ágának, a Hungary Computing Kft-nek kommunikációs és számítógépes vezetője, - A Cisco technológia az Allianz új üzletmenetfolytonossági tervének kulcsfontosságú eleme, amely hozzájárul az adatintegritáshoz és a biztonsághoz, valamint segít biztosítani azt, hogy folyamatos lehessen a mindennapos üzleti működés.

Az intelligens hálózat segítségével az Allianz megvetheti egy Cisco adatközpont hálózati architektúra alapjait, amely a jelenlegi és jövőbeni adattárolási igényeket fejlett módon támogatja, valamint virtualizált környezetet biztosít a számítástechnikai és adat erőforrások megosztásához. A tárolt adatok mennyisége az Allianznál 2000 óta 4 terabájtról 40 terabájtra emelkedett.

Az Allianz üzletmenetfolytonossági stratégiáját - amely két budapesti telephelyén és központi SAN-jén alapszik – Cisco technológia felhasználásával fejlesztették ki. Mivel az összes üzleti adatot az adatközpontokban tárolják, az Allianznak igen biztonságos és megbízható módszerre volt szüksége az adatok biztonsági mentéséhez és tárolásához, telephelyek közti megosztásához, illetve ahhoz, hogy a Magyarországon található 140 fiókirodájában dolgozó 3000 alkalmazottja számára katasztrófatűrő informatikai infrastruktúrát biztosítson.

- Az üzletmenetfolytonosság elsőrendű szempont marad az európai pénzügyi intézetek, így az Allianz számára is, mivel ez segít abban, hogy biztosíthassuk a létfontosságú, mindennapos üzleti folyamatok rendelkezésre állását természeti katasztrófa, hardverhiba vagy alkalmazáshiba esetén is, - mondta Kaan Terzioglu, a Cisco Systems közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója, - A Cisco optikai és adattárolási hálózati megoldásainak intelligens hálózati képességei hatékonyan megfelelnek az üzletmenetfolytonossági célkitűzések rendelkezésre állással, kapacitással, költséggel és távolsággal kapcsolatos követelményeinek.

Az Allianz Cisco ONS 15540 DWDM (dense wavelength division multiplexing) Extended Services optikai átviteli platformok segítségével biztosít igen nagy kapacitású, teljes mértékben redundáns kapcsolatot az elsődleges és a háttérként működő adatközpontok között. Az Allianz Cisco MDS 9216 Fabric Switch kapcsolókat használ majd FICON infrastruktúrája megalapozásaként.

Kulcsszavak: hálózat Cisco

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50