IDC: A SAS vezeti az adattárház eszközök piacát

forrás Prim Online, 2005. november 14. 12:16
A SAS bejelentette, hogy a tavaly elért nemzetközi árbevétele alapján vezeti az adattárház (Data Warehouse Generation, DWG) szoftverek gyártóinak rangsorát. Az adattárház-létrehozó eszközök értékesítése 2004-ben példátlan módon, összességében 10,2%-kal nőtt, elérve az egymilliárd USD értéket. Csaknem 200 millió dolláros szoftver-árbevételével vált ennek a piacnak a vezetőjévé az üzleti intelligencia megoldásairól ismert SAS.

Adattárház eszközök

Az adattárház eszközök – az ETL (az adatok kinyerését, átalakítását és betöltését biztosító) eszközök és az adatminőséget biztosító megoldások – az IDC definíciója szerint azok a szoftverek, amelyeket az adattárházak tervezésénél, tisztításánál, átalakításánál, betöltésénél és adminisztrálásánálalkalmaznak. A SAS szoros másodikként végzett az adattárházak információ-elérési eszközeinek kategóriájában is, amely az adattárházban tárolt információk elérésére és elemzésére szolgáló végfelhasználói eszközöket fedi le.

„A szervezet adattárháza a sikeres operatív üzleti adatelemzés létfontosságú eleme, és sok vállalat kezdi felismerni, hogy a nagy hatékonyságú és könnyen használható ETL eszközök a vállalat egészét átfogó üzleti intelligencia stratégia előfeltételét jelentik” – fejtette ki Joe Augustine, a SAS adatintegrálási stratégiájának vezetője.

SAS Enterprise ETL Server

A SAS adatintegrációs megoldásai lehetővé teszik, hogy a vállalatok bármilyen forrásból elérhessék adataikat, pontos és alapos üzleti adatelemzéseket készítsenek. A SAS Enterprise ETL Server a SAS vállalati üzleti intelligencia platformjának szerves része, amely egy integrált, nyílt és kiterjeszthető alapot szolgáltat az adatkinyeréshez és -szolgáltatáshoz. A Platform az adatok integrálásától és tárolásától az analitikai eszközökig olyan stabil architektúrát biztosít, amely támogatja a szervezet bármely szintjének üzleti folyamatait.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megváltás lehetne, a bankok mégis hadilábon állnak a mesterséges intelligenciával

A bankok mindössze 6%-a készített ütemtervet a mesterséges intelligencia tömeges méretű kiaknázására. Míg a banki alkalmazottak tárt karokkal fogadják az MI beépítését, a bankok nehezen integrálják azt.

2024. május 5. 14:17

K&H: Kate tiszta nyereség

Tavasztól a kis- és középvállalkozásokat is segíti Kate, a K&H digitális pénzügyi asszisztense. A mesterséges intelligencia-alapú megoldás egyetlenként az országban hangalapú utasításokat is megért és végrehajt, egyben felveszi a versenyt a legfejlett technológiákkal.   

2024. május 5. 11:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55