A Check Point növeli a belső biztonságot az új InterSpect NGX révén

forrás Prim Online, 2005. november 29. 12:18
A világ egyik vezető internet-biztonsági cége, a Check Point Software bejelentette, hogy Internal Security Gateway (belső biztonsági átjáró) terméke, az InterSpect már az NGX platformon is elérhető. Az InterSpect NGX a kifejezetten egyedi belső hálózati követelmények szerint épített behatolás elleni védelmet, hálózati zóna-szegmentációt és munkaállomás karanténozó képességeket is tartalmaz.
Az InterSpect NGX egy újabb mérföldkövet jelent a Check Point Total Access Protection (TAP, Teljes Hozzáférés Védelem) kezdeményezésében. A TAP segíti a szervezeteket a vállalati adatbiztonság megerősítésében annak biztosításával, hogy minden hálózatra kapcsolt PC biztonságos és megfelel a hálózat-hozzáférési házirendnek.

A 2005 májusában bejelentett NGX platform egységes biztonsági környezetet szolgáltat a határvédelmi, belső és web-biztonsági megoldások számára, és így lehetővé teszi a biztonsági megoldások bonyolultságának és költségének csökkentését bármilyen méretű vállalkozás számára, továbbá biztosítja a biztonsági rendszerek egyszerű bővíthetőségét annak érdekében, hogy jobban megfelelhessenek az új és változó fenyegetéseknek.

Az InterSpect NGX új szolgáltatásai közé tartoznak:


Az új “gyenge láncszem” PC elkülönítés – megakadályozza a jogosulatlan hálózati hozzáférést és a fenyegetés terjedését az egyes PC-k szintjéig terjedő karanténozással, beleértve bármely fertőzött PC-t vagy azokat, amelyeken nincsen frissített végponti védelem.

Egységes felügyelet és törvényszéki elemzés – a rendszergazdák számára intelligens betekintést enged biztonsági környezetükbe a SMART felügyeleti infrastruktúra segítségével, amely – az informatikai felügyelet megkönnyítése mellett – immár az egyes zónákhoz kapcsolódó házirend-profilokat is tartalmaz a biztonság erősítésének érdekében.

Fokozott biztonság
– a rendszergazdák számára mélyebb és szélesebb körű információbiztonságot kínál, fejlett behatárolás elleni védelemmel, még több belső LAN protokollhoz, úgymint a Citrix ICA-hoz és a Microsoft-hoz.

Integrált web-alkalmazás biztonság a Web Intelligence-en, a Web alapú infrastruktúra elleni támadásokat érzékelő és megakadályozó, fejlett képességek sorozatán keresztül. Átfogó védelmet nyújt Web szervereknek az általános Web alkalmazás exploitok, úgymint buffer overflow, parancs-beillesztések és SQL beillesztés ellen.

Kulcsszavak: security Check Point

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14