A mail2web.com bemutatta következő generációs blogszolgáltatását

OTS - Cégvonal, 2005. december 7. 16:06
A mail2web.com nemzetközi üzleti és lakossági internetszolgáltató, a Softcom Technology Consulting Inc. internetes márkája bejelentette saját MediaBlog szolgáltatásának elindítását.
Az ingyenes szolgáltatás túlnyúl a hagyományos webes napló szolgáltatások keretein, mivel bármilyen fájlformátumot támogat, amelyet a felhasználó fel kíván tölteni saját, személyre szabható médiablog-portáljára és ott meg kívánja osztani másokkal (http://mediablog.mail2web.com).

A mail2web.com MediaBlog ezen kívül lehetővé teszi blogbejegyzések tételét közvetlenül a legnépszerűbb mobiltelefon-alkalmazásokkal is, mint például a Nokia legtöbb új készülékén rendelkezésre álló weblogfunkció, valamint az Apple iTunes Podcasting szolgáltatása.

- Népszerű email lehívó szolgáltatásunk sikerére építve már régóta igényelt funkciót kínálunk lojális ügyfeleinknek - jelentette ki Tony Yustein, a SoftCom Technology Consulting Inc. ügyvezető igazgatója. - Rengeteg ingyenes blog szolgáltatás létezik, de véleményem szerint legtöbbjük számos hiányosságot mutat. Saját szolgáltatásunk kifejlesztésekor igyekeztünk figyelembe venni és kiküszöbölni ezeket a hiányosságokat.

A mail2web.com által hiányosságnak tartott egyik ilyen funkció például a fájlformátumokra vonatkozó korlátozás. Miközben a hagyományos blog szolgáltatások csak képfájlokat támogatnak, a mail2web.com MediaBlog szolgáltatása bármely fájlformátum feltöltését lehetővé teszi Powerpoint bemutatótól kezdve egészen MPEG4 videó fájlig. A fájlok mérete és formátuma nem esik semmiféle korlátozás alá.

- Már e-mail lehívó szolgáltatásunkkal is nagy hangsúlyt helyeztünk a kézi kommunikációs készülékekkel való kompatibilitás biztosítására, legyen szó akár mobiltelefonról, akár egy fejlettebb PDA-ról. Ugyanígy járunk el új blogszolgáltatásunk esetében is - mutat rá Yustein. - A mobiltelefonok száma meghaladja a személyi számítógépekét és némelyikük kapacitása meg is közelíti azokét. Minden szolgáltatásunkkal ki kívánjuk elégíteni ennek a növekvő piaci szegmensnek a szükségleteit.

A kézi készülékek támogatására helyezett hangsúly egyértelműen kitűnik a mail2web.com MediaBlog szolgáltatás által nyújtott funkciókból is, hiszen egy ügyfél bármely típusú készülékről saját címére küldött email üzenet segítségével közzéteheti blogbejegyzését és bármely formátumú médiafájlt is csatolhat üzenetéhez. A mail2web.com emellett támogatja a számos ügyféloldali alkalmazás publikálási funkciójához, nevezetesen a Nokia Lifeblog alkalmazásához interfészt nyújtó Atom szabványt is. A Lifeblog funkció gyárilag telepítve van a Nokia legújabb készülékein.

A mostani közlemény egy újabbal gyarapítja a számos már meglévő ingyenes szolgáltatás körét, beleértve az ingyenes e-mail lehívó szolgáltatást, az ingyenes jabber-alapú csevegő szolgáltatást, ami lehetővé teszi a felhasználó számára egyetlen belépési kód igénybe
vételével az MSN, az AOL, a Yahoo és az ICQ csevegő szolgáltatások elérését, egy ingyenes Usenet olvasó alkalmazást és egy internetes játszótér szolgáltatást.

A mail2web.com fizető szolgáltatásainak köre legutóbb a globális ISP szolgáltatás több mint 170 országban mintegy 50 ezer szélessávú Wi-Fi hot-spot elérésére való kiterjesztésével bővült, beleértve egyes Boeing típusú gépeken a fedélzeti internet elérés biztosítását is.
Kulcsszavak: blog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14