Elektromágneses sugárzás: a PC-szoftver megkönnyíti a dokumentálást

forrás Prim Online, 2005. december 13. 15:51
A Narda Safety Test Solutions bemutatta a Selective Radiation Meter SRM-3000 számára készült új PC-szoftverét. Offline üzemmódban a szoftver a mérési eredmények utólagos elemzését, adatbank funkciókat és mérési jelentések generálását teszi lehetővé. Online üzemmódban a szoftverrel a készülék teljes mértékben távirányítható; az eredmények közvetlenül a képernyőn jelennek meg.
A Selective Radiation Meter SRM-3000 egy olyan kézi készülék, amely frekvenciától függően méri az elektromágneses sugárzást - közvetlenül a helyszínen, majd azonnal értékeli az eredményeket az aktuális kibocsátás-védelmi szabványok alapján. Eközben gyakran hatalmas adatmennyiség keletkezik. Az adatok kényelmes kezelése érdekében a Narda Safety Test Solutions kifejlesztette a PC-szoftver SRM-TS megoldást. Az SRM-TS képes a mérőkészülék összes adatának lehívására, valamint azok adatbázisként való tárolására a számítógépen. Az eredmények tovább elemezhetők, pl. csúcs- és középértékek, frekvencia vagy az idő alapján. Az utólagos zoom-funkció segítségével a felhasználó meghatározott részleteket vehet nagyító alá. Az eredmények Office programokba is beilleszthetők, az ügyfélspecifikus mérési jelentések egyszerű létrehozása érdekében. Az SRM-TS ugyanakkor képes a mérőkészülék számítógépről történő konfigurálására is. Az importálás és exportálás funkciókkal például egyszerűen betáplálhatók a gyártók antenna-adatai.

Online üzemmódban az SRM-TS a mérőkészülék beállítását, illetve további idővezérelt méréseket tesz lehetővé a számítógépről. Az eredmények közvetlenül a képernyőn jelennek meg. Ez igen előnyös a hosszabb idejű sugárterhelés megfigyelése esetén. A mérőantenna eközben optimális pozícióban van, a mérőkészülék a közelben található, illetve az irodából távirányítható - az elektro-optikai soros csatlakozáson keresztül (RS232) akár 100 méterről.

Az SRM-TS szoftver azonnal megrendelhető.

A mérőkészülékről

A Selective Radiation Meter SRM-3000 az elektromágneses mezők mérésére került kifejlesztésre a biztonsági és személyvédelmi követelmények figyelembe vételével. A 100 kHz - 3 GHz tartományon belüli, 1 kHz - 5 MHz sávszélességű spektrumelemzésen kívül a készülék a következő mérésekre képes:

- Biztonsági értékelés (Safety Evaluation), a frekvenciatartományok, szolgáltatások vagy csatornák automatikus értékelésével, a biztonsági szabványok figyelembe vételével,

- P-CPICH demoduláció az UMTS-adók sugárzási komponenseinek hozzárendeléséhez,

- Időelemzés (Time Analysis) a sugárzás menetének hiánytalan rögzítésével, mikro-szekundumos pontossággal az impulzusszerű sugárzási csúcsértékek kimutatására.

Az SRM-3000 segítségével a mobilszolgáltatók, mérési szolgáltatók és hatóságok biztosak lehetnek benne, hogy betartják az érvényes kibocsátás-védelmi határértékeket. A robosztus házzal ellátott, akkumulátorral helyszíni kézi mérőkészülékként alkalmazható egység triaxiális (izotróp) mérőantennával (E-mező, 75 MHz - 3 GHz) vagy további uniaxiális mérőantennákkal (E-mező, H-mező) praktikus megoldást kínál. Továbbá az új SRM-TS PC-szoftverrel kiegészülve a laborkészülékek által kínált minden kényelemmel rendelkezik.
Kulcsszavak: dokumentumkezelés

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50