A diákok a legális szoftver mellett döntenek

forrás Prim Online, 2005. december 14. 12:45
Kevés szoftvercég kínál a diákok számára speciális kedvezményeket, de akik így tesznek, általában nem bánják meg döntésüket. A nebulók ugyanis az informatikai újdonságokra nyitott, fizetős keresletet jelentenek - derült ki a NOD32 antivírus rendszert forgalmazó Sicontact Kft. eladási adataiból.
A diákok számára felkínált kereskedelmi kedvezményeket felsoroló, az Oktatási Minisztérium által támogatott diákbónusz.hu weboldalon mindössze két cég - a Microsoft Magyarország és a Sicontact Kft. - listázható ki a szoftverkedvezményeket kínáló vállalatok kategóriájában. A Microsoft az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) Tisztaszoftver programja keretében több éve kínálja már bizonyos termékeit ingyenesen a diákok és a pedagógusok számára, a vállalat áprilisban kötött megállapodást a Minisztériummal a program 2008. márciusig tartó folytatására.

A Sicontact Kft. 2003. végén döntött úgy, hogy az általa forgalmazott díjnyertes NOD32 antivírus rendszer felhasználói árából az általános iskoláktól a felsőoktatási intézményekig bezáróan bármilyen - nappali, esti, vagy akár levelező - képzési formában részt vevő diákok, valamint a magyarországi oktatási intézmények számára 50%-os kedvezményt biztosít.

"A diákkedvezmény a legnépszerűbb akcióink közé tartozik, több ezer egyéni licencet értékesítettünk ebben az évben. Tapasztalatunk szerint a tanulók szívesen fizetnek a jó szoftverért, és egyáltalán nem csak a kalózverziókra utaznak." - nyilatkozta Csiszér Béla, a Sicontact Kft. ügyvezetője, akinek elmondása szerint a diákok a lakosság többi részéhez képest még nagyobb arányban vásárolnak a vállalattól jogtiszta vírusirtót.

Hasonlóan sikeres a Sicontact által az oktatási intézmények számára biztosított, szintén 50%-os kedvezmény, melyet többek között a Budapesti Kommunikációs Főiskola, a Heller Farkas Főiskola a Magyar Képzőművészeti Egyetem, a Szegedi Hittudományi Főiskola, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem több tanszéke, valamint számos általános iskola, szakközépiskola és gimnázium vett már igénybe.
Kulcsszavak: NOD32

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50