A rEVOLUTION Software Navision ERP rendszert vezetett be a Schako Kft.-nél

forrás Prim Online, 2005. december 16. 12:24
2005 novemberében zárta a Microsoft Navision integrált vállalatirányítási rendszer bevezetését a rEVOLUTION Software a Schako Kft.-nél, Európa egyik piacvezető légtechnikai komponensgyártójának magyarországi leányvállalatánál.
A mintegy félmilliárd forintos árbevételű vállalat 10 millió forint értékű beruházását a párhuzamos nyilvántartások, az adatredundanciák, valamint a kereskedelmi és gyártási folyamatok egy rendszerben történő összefogott kezelésének igénye tette indokolttá.

A Schako Kft. Európa egyik piacvezető légtechnikai komponensgyártó vállalatának, a mai napig családi tulajdonban lévő Schako Ferdinand Schad KG-nek a magyarországi leányvállalata. Az 1993-ban alapított Schako Kft. termékeinek piaci értékesítése mellett hosszú távú hazai beruházásként Törökbálinton működteti a Schako cégcsoport kelet-közép-európai központját. A vállalat légtechnikai komponensek, befúvó- és elszívó rácsok, légmennyiség-szabályozók, tűzvédelmi csappantyúk, hangcsillapítók és fan-coil berendezések gyártásával és kereskedelmével foglalkozik.

A Schako Kft.-nél az év második felétől már élesben futó Microsoft Navision integrált vállalatirányítási megoldást 20 különböző rendszer áttanulmányozását követően választották ki. A cél olyan vállalatirányítási rendszer bevezetése volt, amely a kereskedelmi folyamatok, a gyártásvezérlés és a pénzügyi adatok feldolgozását és a vezetők számára hasznosítható információvá alakítását egy platformon biztosítja.

Az informatikai rendszer képességei mellett fontos szempont volt a bevezetést végző cég szakértői csapata, amely a bevezetésre és a későbbi üzemeltetésre egyaránt komoly hatással van. Az informatikával támogatott folyamat a kereskedelmi tevékenységet az ajánlatadástól a megrendelésig fedi le, illetve a főkönyvi funkciókat tartalmazza. A fejlesztés a cég sajátosan összetett és sokrétű termékszerkezetének megfelelő különlegességekkel is rendelkezik. A rendszer bevezetése során a Navision árképzési technikája egyedi fejlesztéssel, a német anyacég által használt árkalkulációs modulnak megfelelően került átalakításra.

A kiválasztásban lényeges szerepet játszott továbbá, hogy egy olyan rendszer kerüljön implementálásra, amelynek rövid a betanulási ideje és könnyen használható. A Navisionben különösen az a lehetőség jelent előnyt a használat szempontjából, hogy a felhasználók a Navigáció funkció segítségével akár a főkönyvi tételektől egy gombnyomással eljuthatnak a tétel előzményeihez, például a könyvelt vagy rögzített kereskedelmi bizonylatokig (pl. számla, szállítólevél, rendelés, ajánlat), így egyszerűen felszínre hozhatók a "színfalak mögötti", látszólag rejtett információk, összefüggések.

A következő nagy lépés a gyártási folyamatok rendszerbe állítása lesz, amely a teljesen papír alapon működő termelésirányítást váltja majd fel.

"A rendszer bevezetésével a párhuzamos nyilvántartások, az adat-redundanciák csökkentését, a kereskedelmi és gyártási folyamatok egy rendszerben történő összefogott kezelését tűztük ki célul. Bízunk abban, hogy az ügyviteli, vezérlési munkák egyértelművé válása, egyszerűsödése következtében felszabaduló anyagi és emberi erőforrásainkat a termelési területre tudjuk átcsoportosítani" - nyilatkozta Illés Zoltán, a Schako Kft. ügyvezető igazgatója. "A cég elsődleges távlati célja saját gyártmánystruktúrájának bővítése és a gyártási technológiák optimalizálása a piaci részesedésének növelése érdekében. Ennek a folyamatnak a támogatására tervezzük bevezetni a Navision termelésirányítási modulja is."
Kulcsszavak: ERP Revolution

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36