Nintendo DS: új értékesítési rekord

Genda Csongor Zoltán, 2005. december 27. 17:20
A Nintendo gyártó hordozható játékkonzoljából, a Nintendo DS-ből a tizenhárom hónappal ezelőtti bevezetése óta Japánban több mint ötmillió darab kelt el, és csak a múlt héten 400 000 készülék lelt gazdára - adták hírül a cég szóvivői a tegnapi napon Kiotóban. Szakértők szerint eddig még nem volt arra példa, hogy ennyi idő alatt több mint ötmillió játékgépet értékesítsenek a forgalmazók.
A Sony PlayStation 2-nek 17 hónapra volt szüksége, míg sikerült 5 millió darabot eladni belőle, és az ugyancsak Nintendo által gyártott Game Boy Advanced is csak 14 hónap alatt tudta elérni ezt az értéket.

"A jövőben is szeretnénk a mostanihoz hasonló eredményeket felmutatni, és ezt úgy akarjuk megvalósítani, hogy termékeinkkel nem csak a game-őrülteket, hanem az olyan átlagos felhasználórétegeket is erőteljesebben megcéloznánk, akik kevés érdeklődést mutatnak a videójátékok iránt" - nyilatkozta Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a tegnapi sajtókonferencián. A mostani hagyományos videójátékok mellett az elkövetkezőkben a Nintendo egyre nagyobb hangsúlyt fektet majd a nők, szülők, illetve nyugdíjas célcsoportok megnyerésére.
Kulcsszavak: konzol Nintendo

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14