206 ezer Marriott vendég banki adatai tűntek el

Kiss Ádám Zoltán, 2006. január 3. 09:44
A Marriott szállodalánc vendéginek adatai, köztük bankszámlaszámok és egyéb pénzügyi részletek tűntek el, 206 ezer érintett.
A szállodalánc Floridai központjában őrizték a Marriott Vacation Club International (MVCI) tagjainak rögzített adatait mágnesszalagokon. A szalagok innen tűntek el egyelőre nem tisztázott körülmények között. A 206 ezer vendég adatait tartalmazó adatrögzítőn igen kínos részletek is találhatók, többek között bankkártya számok, biztosítási számok, sőt egyes esetekben további banki azonosítók. A vállalat sajnálatát fejezte ki a kellemetlen esettel kapcsolatban, és bejelentette, hogy minden érintettet értesítenek, illetve állják bankszámla-figyelési szolgáltatásuk árát, így megelőzendő a nemkívánatos pénzlehívásokat. Az MVCI elnöke, Stephen Weisz elmondta, hogy tisztában vannak az eset súlyával, és már megkezdték a nyomozást. Az érintettek további tájékoztatást kaphatnak a http://www.vacationclub.com/corporate/newsRoom.jsp címen.
Kulcsszavak: hacker security

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14