Az AMD 2006 közepén mutatja be a négymagos CPU lapkákat

Széll Zoltán, 2006. január 28. 10:36
Dokumentációk szerint az AMD következő generációs négymagos lapkák csak a Socket F platformon működnek, amely jelenleg még nem kapható. Az AMD képviselője elmondta, hogy a Socket F - kezdeti kétmagos platform változata - támogatja a négymagos lapkákat is.
Az Advanced Micro Devices a négymagos mikroprocesszorokat a vártnál korábban, az év közepén mutatja be és lehet, hogy korábban vezeti be, mint néhány elemző azt várta. Az érkező lapkák négy feldolgozó gépet tartalmaznak és a következő generációs AMD szerver platformon mutatják be, amelyet az év végén szállítanak.

"Az áttérés az egymagos processzorokról a kétmagosra, majd a négymagosra ugyanazon a platformon történik" - mondta Marty Seyer, az AMD alelnöke. Az AMD a tervek szerint 2006 közepén új szerverprocesszorokat vezet be virtuális technológiával, amelyek a gyorsabb DDR2 memóriát támogatják és ezzel szinte egy időben mutatja be a négymagos mikroprocesszorokat.

A demonstráción a vállalat bemutatja legújabb, az Opteron processzorokhoz fejlesztett szerver platformjait. "Amikor a vállalat az év közepén bevezeti az új kétmagos szerverprocesszorokat, a vállalat bemutatja a következő generációs négymagos processzorokat is a jelenleg használt szerver platformon" - mondta Seyer.

Az új kétmagos AMD Opteron processzorok új memóriavezérlőt és virtualizációs képességeket tartalmaznak. A négymagos processzorok későbbi változatai valószínűleg a kétmagos processzorokétól eltérő tokban kerülnek majd forgalomba és támogatják a DDR2 memóriát. Két alapvető eltérés a jelenleg kapható szerver platformhoz képest.

Az AMD a tervek szerint a négymagos processzorokat 2007 elején vezeti be, de néhány ipari elemző szerint erre már 2006 végén sor kerül.
Kulcsszavak: lapka AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55