Ismét sikeres volt az IDC IT Security Roadshow-ja Budapesten

forrás Prim Online, 2006. február 9. 10:41
Sikeresen lezajlott és nagyszámú érdeklődőt vonzott az IDC IT Security Central and Eastern Europe 2006 nevet viselő, 14 CEMA- régióbeli országot érintő konferenciasorozatának budapesti állomása 2006. február 7-én. A hazánkban immár negyedik egymást követő évben megrendezett esemény az IDC 2006-os roadshow-jának első állomása volt.
A budapesti konferencián az előadók az üzleti működés, a stratégia, a technológia és az emberi viselkedés kontextusában mutatták be a biztonság kérdését és ismertették, hogyan lehet a modern információtechnológiát az informatikai rendszerek biztonsági szintjének növelésére a leghatékonyabban igénybe venni. Az előadások olyan témákat öleltek fel, mint például a törvényi előírásoknak való megfelelés, a fizikai és hálózati biztonság, az alkalmazások és webalkalmazások biztonsága, a vezeték nélküli hálózatok védelme, a mobileszközök védelme, a proaktív védelmi megoldások, a legelterjedtebb hackelési módszerek, a rosszindulatú behatolások és azok megelőzése, valamint a titkosítási technikák. Az egymást jól kiegészítő vitaindító előadások és esettanulmányok naprakész ismeretekkel szolgáltak az IT biztonság legfrissebb kérdéseiről.

A konferencián előadást tartott többek között Philip Zimmermann, az IT biztonsági iparág egyik megteremtője és úttörője, a legendás Pretty Good Privacy nevű titkosítási szoftvercsomag kifejlesztője. Az 1991-ben az interneten ingyenesen megjelent szoftvercsomag mára a világ legelterjedtebb e-mail titkosító szoftverévé vált. Szintén felszólalt a konferencián M. Miles Burden, az FBI International Law Inforcement Acadamy budapesti igazgatója, aki a kiberbűnözés kelet-európai kihívásairól beszélt. Sebastian Schreiber, a német SySS informatikai biztonsági tanácsadással foglalkozó cég alapítója és vezérigazgatója, elismert hackelési szakértő, nagy sikerű élő bemutatót tartott.

Ezen kívül különböző szakértők prezentációt hallgathatták a rendezvényre ellátogatók az e-mailes biztonságról, a személyazonosság-kezelésről, a racionális IT beruházásokról, a menedzsmentrendszerekről, az internet okozta fenyegetések lehetséges megelőzéséről, a mobil számítástechnikai eszközök védelméről és végül, de nem utolsósorban az Országgyűlés Hivatala hálózatvédelmi megoldásáról.

Az esemény szponzorai voltak a Cisco Systems, a Hewlett Packard, a Check Point Software Technologies, a Symantec, az APC, a Barracuda, az Internet Security Systems, a KFKI-LNX Hálózatintegrációs Zrt., a BMC Software, a Trend Micro, az Utimaco Safeware, a Humansoft, a Piksys és a VirusBuster. Az esemény kommunikációs partnere az Mmd PR Magyarország Kft., médiatámogatói a Computerworld, az IT-Business és a Prím Online voltak.
Kulcsszavak: security IDC

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36