30 Gbps tűzfalteljesítmény 8RU magas helyen

forrás Prim Online, 2006. február 10. 21:47
Már megvásárolhatóak a 2x10gE és 8x1gE Netscreen bővítőkártyák. Páratlan teljesítmény-sűrűség a valódi célhardver platformnak köszönhetően.
A Juniper Networks NetScreen-5000 sorozatú tűzfal és virtuális magánhálózat (VPN) rendszer két új hardver modullal való bővítése révén tovább nőtt a fejlett biztonsági portfolió teljesítménye és skálázhatósága. Ez a két új moduláris fejlesztés — a 8x1gE és a 2x10gE Secure Port Modul – a NetScreen-5000 tűzfal/VPN termékcsaládnak fejlett hálózati szolgáltatásokat és jelentősen megnövelt teljesítményt nyújt, így hozván létre a vállaltok és adatátviteli hálózatok számára ideális biztonsági platformot.

A második generációs Security Port Modulok révén, a Juniper Networks' NetScreen-5000 sorozatú tűzfal/VPN átbocsátó képessége a tűzfal esetében elérheti akár a 30 gigabit/másodperces, a VPN esetében pedig a 15 gigabit/másodperces sebességet — mindezt a célhardver alapú platformnak köszönhetően gyakorlatilag a csomagmérettől függetlenül. Az új Secure Port Modulok révén az egyes szervezetek az olyan reakcióidőre érzékeny és a sávszélességet intenzíven kihasználó technológiákat is biztonsággal alkalmazhatják, mint amilyen a VoIP, a valós idejű adatsugárzás (streaming) és az adatsokszorosítási szolgáltatások, mindezt anélkül, hogy az hátrányosan befolyásolná hálózatuk teljesítményét vagy integritását. A rendszerbe illeszthető hardvermodulok révén a NetScreen-5000 Series meglévő vásárlói könnyedén frissíthetik tűzfal/VPN eszközeiket és így a rendszerükbe fektetett korábbi invesztíciójuk sem vész kárba.

A Juniper Networks legfrissebb hardvermoduljai az „Enterprise Infranet” koncepció részeként a vásárlóknak az adatátvitel feletti nagyobb ellenőrzési lehetőséget biztosítanak a Voice-over-IP (VoIP) és egyéb új technológiák számára nyújtott jobb hálózati teljesítmény, jobb skálázhatóság és fokozott megbízhatóság révén. A hálózati szolgáltatások néhány további fejlesztésének köszönhetően az új biztonsági port modulok már támogatják a „Jumbo Frame” alkalmazását, az AES gyorsító hardvert, és élenjáró teljesítményt kínálnak a kis csomagok kezelésében. A Jumbo Frame támogatással rendelkező ügyfelek a hálózati forgalom menedzselését és sebességét javíthatják a Jumbo Frame méretű — a szabványos Ethernet csomagoknál hatszor nagyobb — csomagok küldésének és fogadásának engedélyezésével.

Mindkét modulnak része több GigaScreen3 ASIC (Application-Specific Integrated Circuit), amelyek átveszik a CPU-t intenzíven használó műveletek — például a nagyméretű multimédia és adatfájlok továbbításának — lebonyolítását, ezáltal javul a csomagfeldolgozás, és egyszersmind fokozódik a tűzfal teljesítménye és stabilitása. A legmagasabb szintű titkosítást és hibatűrő alkalmazásokat igénylő pénzügyi intézményeknek és állami szervezeteknek a 8x Gigabit Ethernet és a 2x 10 Gigabit Ethernet modulok akár 15 Gb/s-os ASIC révén felgyorsított VPN átbocsátóképességet is nyújthatnak a 3DES vagy AES titkosítás mellett. A 8xgE Secure Port Module nyolc darab, egyenként 1 Gigabites Ethernet mini-GBIC interfészt, míg a 2x10gE kettő, egyenként 10 Gigabites Ethernet XFP interfészt tartalmaz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14