Tápellátás-felügyeleti szolgáltatással bővít Az ATEN

forrás Prim Online, 2006. február 18. 16:13
Az ATEN bemutatta legújabb távolsági szervermenedzsment megoldását, az ALTUSEN Over the NET termékcsaládhoz tartozó, határok nélküli tápellátás-felügyeletet biztosító PN9108 Power Over the NET-et.
A PN9108 hálózati tápellátás-felügyeleti eszköz egy olyan önálló vezérlőegység, amely TCP/IP kapcsolaton keresztül biztosít távolsági tápellátás-felügyeletet akár nyolc hálózati csatlakozás számára, lehetővé téve a felhasználók és rendszergazdák számára, hogy kikapcsolják, bekapcsolják, vagy újraindítsák a csatlakoztatott készülékeket bármely, az Internetre csatlakoztatott számítógépről. Ráadásként, az ATEN bevezeti a PN0108 Power Over the NET vezérlőegységét, amely más ATEN vagy ALTUSEN IP alapú termékekkel együtt alkalmazva akár nyolc készülék – például számítógépek, hub-ok, routerek – távolsági tápellátás-felügyeletét is lehetővé teszi.

A rendszergazdák bármely, az internetre csatlakoztatott számítógépről elérhetik a grafikus kezelőfelületet, és távolról felügyelhetik a rendszer pillanatnyi állapotát. Az “Out of the Band Configuration” (OOBC) lehetővé teszi a rendszergazdák számára, hogy az RS-232 interfészen keresztül csatlakozhassanak a PN9108-ra és távolról ki-be kapcsolják vagy újraindítsák a csatlakoztatott eszközöket. A PN9108-assal bármely elektromos hálózati csatlakozásra kötött szerver önállóan újraindítható és lekapcsolható, anélkül, hogy ez a többi, a PN9108-asra kapcsolt szervert befolyásolná. A beépített túlfeszültség elleni védelem és helyreállítás olyan költségeket takarít meg a vállalat számára, melyeket anélkül költséges helyszíni szervízelésre kellene fordítania.

Egy 15 állomást tartalmazó összefűzött rendszeren keresztül, a rendszergazdák akár 128 szerverből álló szerverszoba felügyeletét is elláthatják. Mivel a PN9108-as külön arra a célra fenntartott, beépített portokat kínál az összefűzéshez, nem vész el egyetlen csatlakozó sem. Emellett, a készülék beépített soros portot is tartalmaz az esetlegesen szükségessé váló tartalék modem kommunikációhoz, amely három különböző adminisztrációs módszert támogat: Windows kliens, Java kliens vagy Telnet/Hyper Terminal.

Ahogy a vállalatok folyamatosan fejlesztik adatközpontjaikat és kiterjesztik internet, intranet és extranet rendszereiket, a helykímélő szervermegoldások egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a költségek csökkentésében. Kompakt és ötletes kialakításának köszönhetően a PN9108 tökéletesen illeszkedik egy 1U méretű rack egységbe és mind az elülső, mind a hátsó csatlakozók könnyen hozzáférhetőek. Az egyedülállóan állítható első panel leszerelhető, így a rendszergazda azt bármilyen rack-mélységre állíthatja, megkönnyítve és felgyorsítva ezáltal a PN9108-as beszerelését.

A PN9108-as telepítéséhez a felhasználónak egyszerűen csatlakoztatnia kell a megfelelő kábeleket. Nincs szükség külön szoftverre. Az előrehaladott 128 bites SSL biztonsági szabvány, valamint olyan beépített szolgáltatások, mint az automatikus port ID azonosítás és jelszóvédelem biztonságos, kényelmes, gyors és hatékony üzemeltetést biztosítanak.

Ráadásként, az ATEN bevezeti a PN0108-as Power Over the NET tápellátás-felügyeleti platformját annak érdekében, hogy megvédje az előző befektetéseket és maximalizálja a felhasználók már meglévő, összetett, IP alapú csatlakoztatási termékeinek hatékonyságát. A PN0108-as költségkímélő tápellátás-felügyeleti kiterjesztés az ATEN más IP alapú termékeihez, mint például a CN-6000-es vagy az ALTUSEN család PN9108, KN9116, SN0108 és SN0116 termékei.

Az ATEN Power Over the NET termékcsaládjának mindkét terméke már kapható. A PN9108-as ajánlott kiskereskedelmi ára 745 euró, míg a PN0108-asé 495 euró. Amennyiben a PN9108 és a PN0108 termékekről többet szeretne megtudni, illetve tudni szeretné, hol vásárolhatja meg azokat Önhöz legközelebb, kérjük lépjen kapcsolatba az ATEN hivatalos márkakereskedőjével, AlphaSonic Ltd.-el, Budapest (Tel.: +36-1-231 2040, Fax: +36-1-231 2049, www.alphasonic.hu).
Kulcsszavak: hálózat Aten

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55