Vírusinformációs szervezethez csatlakozott az ESET

forrás Prim Online, 2006. március 2. 11:53
Az ESET Software csatlakozott a Microsoft vezető antivírusgyártókat tömörítő vírusinformációs szervezetéhez (Virus Information Alliance - VIA). A szövetség tagjaként a NOD32 fejlesztője értékes technikai információkkal látja el a Microsoft biztonsági részlegét az újonnan felfedezett vírusfajtákról.
Minden piaci szereplő alapvető érdeke a felhasználók internetes biztonsága és az ehhez vezető hiteles és megbízható információk gyors közzététele. A Microsoft által életre hívott Vírusinformációs Szövetség (VIA) ezt a célt szolgálja. A tagok a frissen felfedezett vírusokról részletes információt nyújtanak a Microsoft biztonságért felelős terméktámogatási részlegének, így biztosítva a gyors reagálást az újonnan megjelenő kórokozók ellen. Ez utóbbi kulcsfontosságú, hiszen míg pár éve elég volt csupán rendszeres időközönként frissíteni az antivírus szoftvereket, addig manapság már pár óra alatt körbejárják a világot az új kórokozók - ezzel esélyt sem hagyva a hagyományos adatbázis-frissítéses módszer szerint működő népszerű víruskeresőknek a védekezésre.

Az ESET a klasszikus eljárás kiegészítéseként egy innovatív technológiát dolgozott ki, és kiemelkedő eredményeket ért el NOD32 antivírus rendszere heurisztikus - vagyis az új, még ismeretlen vírusok elleni - védelmének fejlesztésével. A ThreatSense.Net névre keresztelt technológia segítségével a NOD32 nem csupán az ismert vírusokat képes azonosítani, hanem a kód jellege szerint is elemzi a felhasználók számítógépeire érkező fájlokat, így védve a rendszert az új kórokozók ellen. A proaktív védelemnek köszönhetően a NOD32 jelentősen több ismeretlen kórokozót képes felismerni és hatástalanítani, mint más antivírus programok - ezt legutóbb idén februárban egy hazai független teszt bizonyította.

"A VIA tagság egyben a ThreatSense.Net technológia, valamint az ESET kutatási és fejlesztési eredményeinek elismerését jelenti" - kommentálta a tagfelvételt Csiszér Béla, az ESET Software magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezető igazgatója. A Microsofttal 2001-óta szorosan együttműködő ESET a szövetséghez történt csatlakozása révén világszerte több millió Microsoft felhasználó előremutató védelmében fog közreműködni.
Kulcsszavak: Eset NOD32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50