ATI generációváltás az ASUS-nál is

Kiss Ádám Zoltán, 2006. március 2. 19:51
Magyarországra is megérkeztek az új generációs ATI videokártyák az ASUS kínálatából, a legfrissebb modellek az X1300-as, illetve az X1600 pro és XT, ez utóbbi ráadásul teljesen zajtalan passzív heat-pipe hűtést kapott.
Az új ASUS kártyák mindegyike PCI-Express-szes. Az alaplapok csatlakozóváltása miatt kalkulálhatóan nem nagyon fognak a gyártók már újdonsággal kirukkolni AGP-re. Mindegyik kompatibilis az ATI CrossFire rendszerével, melynek segítségével két videókártya összedolgozva nagyobb sebességet érhet el 3D-ben. A videókimenetek képminőségéről már az Avivo technológia gondoskodik.

Az X1300-as képviseli az új generáció belépőszintjét. Az átlagos felhasználó számára megfelelő 3D-s teljesítményt nyújt. Nem kimondottan játékra van kihegyezve, de igazi multimédiás kártya.

Az X1600-as mindkét verziójához jár egy játékszoftver. Ráadásul a boldog tulajok gazdagabbak lesznek egy ASUS-os CD tokkal is. De nem ez a legfőbb erénye ennek a szériának. A középkategória új trónkövetelői, erős 3D-s teljesítményt, és kiváló ár/érték arányt nyújtanak. Bármilyen átlagos játékos igényét kielégítik. Két darabot egymás mellé helyezve egy megfelelő alaplapban, kiemelkedő teljesítményt ad, meglepően olcsón.

Az XT-s modell videó bemenettel is rendelkezik, csúcsminőségben lehet vele digitalizálni analóg videójelet. Ráadásul a Silent szériából való, passzív heat-pipe-os hűtője van, teljesen zajtalan. Az új generációs ATI videokártyák az ASUS-tól megszokott 2 év garanciával kaphatók.
Kulcsszavak: ASUS grafikus kártya ATI

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50