LCD-projektor beépített SD-olvasóval

forrás Prim Online, 2006. március 5. 12:04
A Panasonic kisméretű, könnyű, beépített SD memóriakártya-olvasóval rendelkező LCD-projektort készül bemutatni.
A PT-P1SD névre keresztelt új kivetítő segítségével a felhasználók még egyszerűbben tekinthetik meg SD-kártyás digitális fényképezőgépekkel készített fotóikat: egyszerűen csak be kell helyezni a memóriakártyát az SD slotba és a kivetített kép azonnal megjelenik.

A PT-P1SD-vel számítógép használata nélkül is levetíthetők a PowerPoint prezentációk: csak át kell alakítani a Panasonic Image Creator szoftvere segítségével a Microsoft PowerPoint fájlokat JPEG-fájlokká, és azokat elmenteni az SD-kártyára. Így a prezentációhoz már csak a projektorra és a kártyára lesz szükség.

A PT-P1SD tömege1,3 kg, mérete 23,4x18,8x6,5 cm.

A projektor működtetése gyors és egyszerű. A Speed Start (Gyorskezdés) funkciónak köszönhetően a képek már 2 másodperccel a készülék bekapcsolása után megjelennek a képernyőn. Valós idejű trapézkorrekciója révén a PT-P1SD automatikusan érzékeli a használat közben végzett függőleges pozícióváltásokat, és azonnal ennek megfelelően korrigálja a megjelenített képet. Ezenkívül a közvetlen kikapcsolás (Direct Power Off) funkció segítségével az előadás befejeztével a készülék rögtön áramtalanítható: a hűtőventilátor egészen addig működik, míg az izzó le nem hűl.

A PT-P1SD három bemeneti terminálja számítógép, DVD-lejátszó, videomagnó vagy tévékészülék csatlakoztatását teszi lehetővé. Az Auto Keresés funkció automatikusan felismeri a projektor mely bemenetére csatlakoztatja a jelet (melyet egy LED-lámpa jelez), majd azonnal megkezdi a vetítést. A készülék ezenkívül számos olyan funkciógombbal rendelkezik, amelyekkel több ismert számítógéptípus prezentációs üzemmódja elindítható.

A Panasonic Daylight View technológiája révén a PT-P1SD projektor felméri a környezeti fényviszonyokat, és ennek megfelelően állítja be a színeket. Lopásgátló funkciói közé tartozik az SD-kártya-kód (amely kizárólag regisztrált SD-memóriakártyák lejátszását teszi lehetővé), a jelszavas vezérlőzár, valamint a Kensington-zár. Az alapcsomag tartozéka a kártya típusú távvezérlő, amely az SD-kártyáról történő lejátszás esetén irányítja a működést. További hasznos jellemző az automatikus kikapcsolás és a HDTV-kompatibilitás.

A PT-P1SD Magyarországon várhatóan márciustól lesz elérhető.
Kulcsszavak: projektor Panasonic

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50