Axis videoszerverek a bostoni Logan repülőtér biztonsági rendszerében

forrás Prim Online, 2006. március 11. 11:21
Az Axis Communications, a hálózati videó világpiacának vezető szereplője bejelentette, hogy az Egyesült Államokban a Massachusetts-i Repülőtéri Hatóság az Axis videoszervereit telepítette a bostoni Logan Nemzetközi Repülőtér biztonsági területeinek megfigyelésére. A videoszerverek egy integrált biztonsági rendszer részét képezik, amely a biztonsági belépési pontokat, valamint a poggyászkezelés, jegykezelés és a kapuk területét tartja megfigyelés alatt a repülőtér „A” terminálján. A tervek szerint a rendszert a repülőtér mind az öt termináljára ki fogják terjeszteni.
Az AXIS 241Q videoszerverek az „A” terminál területén felszerelt 150 analóg kamera videó felvételeit digitalizálják. Ezt követően a videófelvételeket egy vezérlőterembe továbbítják, és integrálják a repülőtér beléptető rendszerével. Ez lehetővé teszi, hogy a biztonságiak a vészjelzéseket könnyebben igazolják, és azokra könnyebben reagáljanak. Például, ha egy beléptető pontról vészjelzés érkezik, akkor a vezérlőterem személyzete felhasználhatja az Axis videoszerverekről érkező képanyagot arra, hogy a látottak alapján igazolja, hogy a probléma valós szabálysértésből, felhasználói hibából vagy karbantartási problémákból ered.

„Az Axis hálózati videót gyakran alkalmazzák nagy rendszerekhez, és a technológiát egyre nagyobb mértékben használják közlekedési alkalmazásokhoz." – mondta Ray Mauritsson, az Axis Communications elnöke. „Az Axis hálózati videó technológiáját úgy alakítottuk ki, hogy azt könnyen lehessen csatlakoztatni más biztonsági rendszerekhez, ezzel biztosítva az egykapus ellenőrzést."

Az Axis videoszervereket a DVTel intelligens biztonsági üzemeltetési központ platformjának részeként vezették be. A rendszer elkészültekor mintegy 1 000 belépési pontot és biztonsági területet fog lefedni.

A Logan International az utasok számát tekintve az ország 19. legforgalmasabb légikikötője. A repülőtéren 102 kapu és 5 terminál található, mind saját jegykezelési, poggyászkezelési és földi szállítási létesítményekkel.

Kulcsszavak: videó hálózat Axis

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50