Veszélyes biztonsági rések az Internet Exploreren

Milkovits Gábor, 2006. március 27. 20:17
A Microsoft három, a böngészőjén található veszélyes résre hívta föl a figyelmet, amelyekhez ráadásul biztonsági cégek szerint a kihasználásra alkalmas kódok is megjelentek már az interneten.
A három hiba közül egy csupán magát a szoftvert teszi tönkre, a másik kettő azonban alkalmas arra, hogy egy támadó segítségükkel átvegye az ellenőrzést a fertőzött gép fölött. A Microsoft hivatalos közleménye szerint a hibákat kihasználó támadások egyelőre igen korlátozottak, mégis a problémák elkerülése céljából a cég azt javasolja a felhasználóknak, hogy kerüljék az általuk kevésbé megbízhatónak tartott weboldalakat, illetve ne nyissanak meg ismeretlen feladóktól érkező e-mail mellékleteket. A rések egyébként a legutóbbi javítófoltokkal frissített, Windows 2000, Windows XP és Windows Server 2003 rendszereken futó IE 6 böngészőn találhatók, az Internet Explorer 7 Beta 2 tesztverziója ugyanakkor mentes a hibáktól.

A Microsoft ígérete szerint készül a megfelelő javítások kiadására a szokásos havi, legközelebb április 11-én esedékes frissítőcsomagban. A szoftverkonszern ugyanakkor abban az esetben, ha a réseket kihasználó támadások veszélye lényegesen nőne, előbb is kiadhatja majd a javítófoltokat.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55