Office 2007-újdonságok a Microsoft konferencián

Kovács Attila, 2006. április 13. 18:06
A ma negyedik alkalommal megtartott budapesti Microsoft Üzleti Megoldások 2006 konferencia egyetlen technológiai előrejelző témájú előadását "Merre tovább? A 2007-es Office rendszer" címmel Kőnig Tibor, a Microsoft Magyarország szakmai vezetője tartotta. Munkatársunk kérdésére röviden összefoglalta a legfontosabb aktuális információkat.
A 2007-es Office rendszer kiszolgáló oldala rengeteg újdonságot tartogat. Kliens oldalon új fejlesztő rendszer várható: az eddig megszokott állományok helyett összecsomagolt xml fájlok lesznek találhatók. Változik az Office alkalmazások felülete is. Szerver oldalon: teljes értékű csoportmunka- és dokumentumkezelő szerver várható, amely előtérbe hozza a dokumentum alapú csoportmunka támogatását (lásd auditálás, selejtezés stb.).

Kőnig előadásában áttekintette az egész termékcsaládot (Enterprise 2007, Professional Plus 2007, Standard 2007, illetve öt féle szerver), de elsősorban az Office SharePoint Server 2007-re összpontosított. Itt is kiemelte: új képességekkel bővült a csoportmunka-támogatás, elsősorban a kommunikáció és a feladatkezelés terén. Hangsúlyozta, a Content Management Server funkcióinak integrálásával gazdag portálok hozhatók létre, amelyek immár az interneten is elérhetők. A tartalomkezelés a hagyományos dokumentumokon túl kiterjed a webes tartalomra és a hivatalos rekordokra is. A megújult keresés révén nemcsak a webhelyeken, fájlkiszolgálókon és levelezőrendszerekben tárolt tartalomban és a vállalat munkatársai között lehet keresni, hanem a külső rendszerekben, adatbázisokban lévő vállalati adatainkban is. Az üzleti folyamatok támogatását az új munkafolyamat-kezelő (workflow) szolgáltatások és a kiszolgáló oldali űrlapok teszik egyszerűbbé. A jobb döntéshozatalt a beépített üzleti intelligencia (BI) eszközök, a központi jelentések, KPI-k és a kiszolgáló oldali Excel támogatása segítik.

Egyébként a konferenciát Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója nyitotta meg, majd Komáromi Zoltán, az IDC Magyarország ügyvezető igazgatója adott elő a magyar IT piac jelenlegi helyzetéről. Ezután Kürti Sándor, a Kürt Rt. vezérigazgatójának prezentációját hallgathatták meg az egybegyűltek, "Információmenedzsment, avagy túl a képességeink határán" címmel. Végül prof. Jonas Ridderstråle, a Funky Business és a Karaoke Capitalism című, nagy sikerű könyvek társszerzője, a stockholmi Közgazdaságtudományi Egyetem professzora tartott előadást "Karaoke Capitalism - Daring to be different in the new world of business" címmel.

A plenáris ülést követően a konferencia résztvevői három témakörben hallgathattak meg előadásokat. A "Biztonságos infrastruktúra az üzlet támogatására" elnevezésű I. szekcióban a Váti, az OTP Bank, a Synergon és a HP Magyarország, a "Hatékonyan (együtt) működő vállalat" címet viselő szekcióban pedig a Magyar Kereskedelmi Bank, az Antenna Hungária, a WizzAir és az FMC mutatták be már megvalósult IT beruházásaikat. A "Vállalatirányítási megoldások - Microsoft Dynamics" című szekció kis- és középvállalatok számára szóló előadásai között az SCD Holding, a rEVOLUTION, az XAPT, a Copy General, a Ghibli és a Human Soft képviselői adtak elő.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55