Huawei - Cisco heterogén hálózatok a Synergontól

forrás Prim Online, 2006. május 3. 17:38
A Synergon Informatika Rt. végezte el a teljes belső hálózati rekonstrukció első fázisát a Richter Gedeon Rt. budapesti és dorogi telephelyein. Az új heterogén LAN-t Huawei és Cisco hálózati eszközök felhasználásával építette ki a cég. A beruházás összege közel százmillió forint.
A Synergon Csoport teljes belső informatikai infrastruktúráját heterogén Huawei - Cisco hálózatra helyezi át. Az átállás a Synergon Informatika Rt-nél már befejeződött, a cégcsoport tagvállalatainál ez a folyamat várhatóan 2006. harmadik negyedévében zárul.

A 2005. szeptemberében kiírt meghívásos pályázat nyerteseként a Synergon Informatika Rt. építette ki az új belső informatikai hálózat egy részét a Richter Gedeon Rt. budapesti és dorogi telephelyein. Ezzel lezárta a teljes LAN rekonstrukció első fázisát, amely a hálózat core és disztribúciós szintjeit érintette. Az új heterogén hálózat Huawei és Cisco hálózati eszközök felhasználásával épült, melyek tökéletesen együttműködve alkotnak megbízható informatikai infrastruktúrát.

A beruházást az tette szükségessé, hogy a Richter működésében a hálózati alkalmazások szerepe a korábbiakhoz képest jelentősen nőtt. A teljes adminisztráción kívül a gyártás bizonyos részei is ezen a hálózaton keresztül működnek, így egy olyan üzembiztos megoldásra volt szükség, amely a korábbi hálózattal ellentétben új technológiára épülő aktív eszközöket tartalmaz és igény szerint funkcionálisan továbbfejleszthető.

A Richter szakemberei gondosan elemezve az egyes gyártók eszközeinek funkcionalitását, kapacitását és nem utolsósorban ár - érték arányát, a Synergon ajánlata mellett döntöttek. A Synergon egy olyan Huawei - Cisco heterogén hálózat kiépítését javasolta, amely ideálisan ötvözte a két gyártó termékeit, optimális megoldást biztosítva a Richter elvárásainak megfelelően. A most átadott új hálózat a beruházás értékét tekintve 50 - 50%-ban tartalmaz Huawei és Cisco eszközöket.
Kulcsszavak: hálózat Synergon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55