Elindult a "Legalizáljon - OpenOffice.org-gal" kampány

forrás Prim Online, 2006. május 7. 10:38
Az OpenOffice.org új kampányt jelentett be: "Get legal - Get OpenOffice.org", avagy "Legalizáljon - OpenOffice.org-gal". Egy új webhely is készült, amely elmagyarázza, hogyan menekülhetünk meg a Microsoft Office licencköltségei és a licencnek való megfelelés problémái elől.
2006-ban a zárt fejlesztési modellben hívő szoftvercégek és ügynökségeik egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy szoftvereik illegális másolatait kiiktassák a piacról. Néhány napja a "World Intellectual Property Day" rendezvényen a BSA bejelentette, hogy rekordösszegű jutalmat ad bárkinek, aki illegális szoftvert felhasználó szervezetet jelent fel az Egyesült Királyságban. A Microsoft felvásárolt egy olyan céget, amely a számítógépre telepített programok észlelésére specializálódott. A Microsoft bejelentette azt a szándékát is, hogy az internet felhasználásával illegális szoftverhasználatot leleplező programokat juttat el az MS-Office-t használó emberek számítógépeire.

Sok felhasználó számára ezek aggasztó fejlemények. A Microsoft licencei gyakran bonyolultak, és könnyű megszegni a követelményeiket, különösen ahogy egy szervezetnél nő a számítógépek száma. Sok fejlődő országban, ahol a külföldi valuta elérhetetlen, és a licencdíjak egyszerűen megfizethetetlenek, virágzik az illegális szoftvermásolás.

Az OpenOffice.org 2 egyszerű kiutat mutat a licenccsapdából. Az OpenOffice.org 2 ingyenes és szabad alternatívája a Microsoft Office termékeknek, például a Microsoft Word, Microsoft Excel és Microsoft Powerpoint programoknak. Az OpenOffice.org 2 nyílt forrású licenc alatt jelenik meg, bárki bármilyen célra használhatja a szoftvert (kereskedelmi célra is). A felhasználók szabadon továbbadhatják a szoftver másolatát barátaiknak, családtagjaiknak, hallgatóiknak, alkalmazottaiknak, egyszóval bárkinek.

Az OpenOffice.org 2 képes használni a Microsoft Office-ban készített fájlokat. A felhasználók átképzése hamar elvégezhető, vagy akár el is hagyható. A kutatások szerint az OpenOffice.org 2-re való átállás költsége minimális - egytizede az új Microsoft Office 2007-re való átállás költségének.
Kulcsszavak: OpenOffice

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55