Open Document plug-in a MS Office-hoz

Milkovits Gábor, 2006. május 7. 22:13
Független szoftverfejlesztők olyan kiegészítő plug-in programot fejlesztettek ki a Microsoft Office produktív irodai szoftvercsomaghoz, amellyel a program sajátként kezeli az OpenDocument formátumú dokumentumokat is.
A plug-in elsődlegesen azok számára jelenthet előnyt, akik főként Microsoft alkalmazásokat használnak, ugyanakkor a jövőre nézve nyitottak más megoldások felé is. A program azonban a Microsoft számára is előnyös, mivel így a felhasználóknak az OpenDocument dokumentumok kezeléséhez nem szükséges letölteniük az OpenOffice-t vagy más MS Office-rivális szoftvert. A plug-in egy ideig biztos, hogy hasznos megoldás lesz, mivel a Vistá-val nagyjából egy időben érkező Office 2007 alapfunkcióként nem támogatja az OpenDocument fájlok kezelését.

A kiegészítő szoftver fejlesztésében a Microsoftnak nem volt része, mivel a cég kevésbé tartja sokoldalúnak a rivális programot és formátumot, amelyre szerinte a MS Office mellett így nincs is komoly igény. A kétféle dokumentum-formátum között ádáz harc várható a közeljövőben, amikor a Microsoft is áttér majd az XML-alapú alkalmazásra. A szabványosítási versenyben egyelőre az OpenDocument vezet, miután kedden elnyerte az ISO minősítést.
Kulcsszavak: OpenOffice

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55