Dell-AMD együttműködési szerződés

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 27. 19:37
A The Inquirer legfrissebb számában az olvasható, hogy a Dell és az Advanced Micro Devices vállalatok tovább mélyítik üzleti kapcsolatukat, és a napokban aláírtak egy szerződést, mely szerint ezentúl a vezető számítógépgyártó számos termékét szállítja AMD-processzorokkal.
Az amerikai konszern korábban kizárólag a piacvezető Intel lapkáival dolgozott, és csakis a nemrég általuk felvásárolt Alienware cégen keresztül értékesítettek AMD-csipes modelleket. Az utóbbi fél év során több, biztos forrásra hivatkozó lap is beszámolt arról, hogy a Dell tárgyalásokat folytat a kaliforniai csipgyártóval. Jó egy hónapja azonban kiderült, hogy a pletyka szinten terjedő hírnek valós alapja van, ugyanis a számítógépgyártó képviselői bejelentették, hogy év végén piacra dobják első Opteron-alapú szervereiket.

A felek titokban folytatták a tárgyalásokat, az új szerződés részletei azonban mégiscsak kiszivárogtak. A The Inquirer megbízható forrásokra hivatkozva közölte, hogy a mostani megállapodás értelmében hamarosan elkészíti a Dell az Intel-konkurens lapkáival felszerelt noteszgépeit, asztali PC-it valamint munkaállomásait is. Az új AMD-s laptopokba az ATI grafikus csipjei kerülnek, az asztali számítógépeket pedig az Nvidia videókártyáival szereli fel a gyártó. Természetesen az új rendszerek mindegyike alkalmas lesz a Windows Vista Premium futtatására.

Kulcsszavak: Dell PC processzor AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14