A Dell kivizsgálja a robbanó laptop ügyét

Genda Csongor Zoltán, 2006. július 2. 12:46
Múlt héten egy Japánban megrendezett konferencián kigyulladt és szénné égett egy a Dell házából származó noteszgép. Az incidensről a teremben lévők fotókat is készítettek.
A számítógépgyártó hírnevét csorbító esetről tudomást szerzett a The Inquirer magazin is, és az egyik olvasójuktól kapott képekkel illusztrálva hírt adtak az Oszakában történt notebook-gyulladásról. A lap beszámolója szerint a noteszgép minden előzetes jel nélkül gyulladt ki, és ezközben több apró robbanást is észleltek a konferencia résztvevői. Az incidens során szerencsére senki sem sérült meg, azonban az egyik szemtanú elmondása szerint jókora ijedtséget okozott a hirtelen lángokba boruló, robbanó notebook.

A Dell ezt követően megszerezte a szóban forgó laptop maradványait, és vizsgálatot indított az ügyben annak érdekében, hogy kiderítsék, valójában mi okozhatta a tüzet. "Túl korai volna még bármiféle messzemenő következtetést levonnunk"- nyilatkozta a vállalat szóvivője, Anne Camden. Különböző internetes fórumokon azonban az olvasható, hogy a mostani eset és a 2005 végi akku-visszahívási akció között összefüggés van. A vállalat szóvivője nem erősítette meg a híreszteléseket, és a noteszgép típusára vonatkozó adatokat sem közölt.
Kulcsszavak: Dell security notebook

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50