Az AMD reményei szerint chipjei megjelennek majd a Dell PC-kben is

MTI Sajtóadatbank, 2006. június 30. 15:41
Az amerikai Advanced Micro Devices (AMD) chipgyártó vállalat szerver-áramköreinek új vásárlójával a Dell Computer számítógép-gyártó vállalattal áttörést kíván elérni a személyi számítógép piacon is. "A múltban soha sem tartott hosszú ideig, mire a számítógép gyártók az AMD-chipekkel szerelt szervereket követően személyi számítógépeikbe is elkezdték beépíteni áramköreinket" – jelentette ki az AMD stratégiai igazgatója Margaret Lewis a Financial Times Deutschland lapnak.
A világ legnagyobb számítógép-gyártója nemrégiben jelentette be, hogy 22 év óta első alkalommal AMD chipeket is beépít szervereibe. Eddig a Dell volt az egyetlen nagy személyiszámítógép-gyártó, amelyik elzárkózott AMD chipek használatától termékeiben. Ehelyett kizárólag a piacvezető Intel áramköreit építette be. "A Dell nagyon szoros kapcsolatot ápol az Intellel" - mutatott rá Lewis. Amennyiben azonban hallgat ügyfeleire, akkor az AMD termékei mellett kell döntenie. A Dell alapítója Michael Dell a múltban már számos alkalommal kihangsúlyozta, hogy folyamatosan vizsgálják az AMD chipek alkalmazásának a lehetőségét és erre akkor kerül majd sor, amikor elegendő számú ügyfél igényli azt.

Az AMD néhány napja jelentette be, 3,2 milliárd dolláros beruházással új üzem építésének tervével foglalkozik New York államban. Végleges döntés azonban még nem született. Az AMD jelenleg kizárólag Drezdában gyártja számítógép chipjeit. A drezdai termelési bázis a New York állambeli új üzem építésének terve ellenére is kulcsszerepet játszik majd az Intellel folytatott versenyben.
Kulcsszavak: Dell processzor PC AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14