Az AMD csökkenti Athlon 64 lapkái árait

Milkovits Gábor, 2006. július 16. 08:05
Az AMD bejelentette, hogy az új Intel Core 2 Duo és Core 2 Extreme processzorok bevezetésével egy időben csökkenti saját rivális termékei, az Athlon 64 lapkák árát.
Az Intel a legújabb menetrend szerint hivatalosan július 27-én mutatja majd be az azstali számítógépekbe szánt Core 2 processzorokat, amelyek csúcsmodellje, a Core 2 Extreme 3,2 GHz-es lesz, szemben a leggyorsabb AMD Athlon FX-62 2,8 GHz-ével. Egy nemrég elvégzett összehasonlító teszt során a megnövelt órajelű Intel lapka mintegy 84%-kal jobb teljesítményt nyújtott, mint a versenytárs AMD modell. Damon Muzny, az AMD szóvivője anélkül, hogy a fenti eredményt kommentálta volna, elmondta, hogy céljuk továbbra is a legjobb teljesítmény/ár arányt biztosító termékek forgalmazása, és az Athlon processzorok leárazása éppen ezt célozza. Muzny szerint a lépéssel az AMD továbbra is versenyképes tud maradni addig is, amíg teljes gőzzel be nem indítja a gyártást 65 nm-es egységeiben, és ily módon nagyobb teljesítményű asztali PC lapkákkal rukkolhat majd elő.

A szóvivő nem közölte az árleszállítás pontos mértékét, amelyről valószínűleg eddig még nem is született konkrét döntés. Elmondta ugyanakkor, hogy az intézkedés kizárólag a nagyteljesítményű, asztali számítógépekbe való processzorokat érinti, azaz nem terjed ki az Opteron, Turion és Sempron lapkákra.

Kulcsszavak: processzor AMD

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55