Zene határok nélkül

forrás Prim Online, 2006. augusztus 10. 09:34
A Logitech segítségével bármelyik szobából hallgathatjuk és böngészhetjük számítógépes zenekollekciónkat. A Logitech Wireless DJ Music System vezetékek nélkül köti össze a PC-t a hifitoronnyal; a távirányítóval még zenelistákat is összeállíthatunk.
A Logitech bemutatta új Logitech Wireless DJ Music System nevű termékét, egy olyan vezeték nélküli eszközt, amivel digitális zenéinket a számítógépünkről könnyedén eljuttathatjuk a lakás bármely más pontján elhelyezett hifitoronyhoz vagy hangszórórendszerhez. Sőt, a lejátszást még távvezérelhetjük is!

A Wireless DJ Music System egy személyi számítógépet és egy házimozi-, hifi-, vagy hangszórórendszert köt össze a Logitech Music Anywhere vezeték nélküli technológiája segítségével. A rendszer bármilyen számítógépes hangformátumot továbbítani tud, így MP3, iTunes (AAC) és WMA fájlokat vagy akár internetes rádióadásokat is. Az elegáns, nagy hatótávolságú, saját kijelzővel és gördítőkerékkel ellátott Wireless DJ távirányító pedig lehetővé teszi, hogy bejárjuk teljes zenei gyűjteményünket akár a kanapén vagy az étkezőasztalnál ülve is.

A Music Anywhere vezeték nélküli megoldás a plug-and-play rendszerek egyszerűségét a digitális hangzás tisztaságával ötvözi. A zene az egész lakásban elérhető, és nem kell hozzá meglévő vezeték nélküli hálózat sem. Az adókészülék a számítógép USB csatolójára kapcsolódik, a vevőegységet pedig egyszerűen  hozzáköthetjük bármilyen hifitoronyhoz vagy erősítőhöz szabványos RCA dugók segítségével, vagy 3,5 milliméteres jack dugóval akár egy erősítővel egybeépített hangszórórendszerhez is. Készülékeink összekapcsolása után a Wireless DJ Music System a zenét rádióhullámok formájában továbbítja a vevőegységhez, ami a számítógéptől akár 50 méterre is lehet. Az ugyanilyen távolságon belül bármely szobából használható távirányító automatikusan csatlakozik számítógépünkhöz.

A Wireless DJ Music System digitális zenei rendszert a Wireless DJ távirányító és a kiváló Logitech StreamPoint szoftver teszik egyedülállóvá. A távirányító kék színű, háttérvilágításos LCD kijelzőjén mindig láthatjuk,  hogy éppen mi szól, a mechanikus gördítőkerék segítségével pedig gyerekjáték akár a teljes zenei kollekciónk átböngészése, egy új zeneszám vagy egy internetes rádióállomás kiválasztása. A Wireless DJ távirányítóval lejátszási listát (DJ listát) is szerkeszthetünk, vagyis újabb dalokat és albumokat állíthatunk a lejátszási sor végére anélkül, hogy meg kellene szakítani az éppen akkor hallható zenét. Egy buliban a távirányítót egymás közt körbeadva mindenki hozzácsaphatja saját kedvenceit. A távirányító lithium-ion akkumulátora átlagos használat mellett akár egy hétig is bírja egy töltéssel, és gyorsan újratöltődik, ha a vevőegységre helyezzük.

A Logitech StreamPoint szoftver a számítógépen futva összegyűjti a gépen lévő digitális zenei fájlokat, a kedvenc internetes rádióállomásainkat, az iTunes, Windows Media Player és Musicmatch Jukebox zenelistáinkat. Egyetlen központi helyen csoportosítja azokat, és teszi elérhetővé a Wireless DJ távirányító számára.

Ár és elérhetőség

A Logitech Wireless DJ Music System szeptember végétől lesz kapható az Egyesült Államokban és Európában. Javasolt fogyasztói ára 64.000 forint. Külön vásárolható lesz hozzá extra vevőegység Wireless Music System Add-On Receiver néven, várhatóan 20.000 forint alatti áron. Ezzel a kiegészítővel több (legfeljebb 4) különböző szobában hallgathatjuk ugyanazt a zenét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50