A veteránokra rájár a rúd - újabb adatvesztés az USA-ban

Genda Csongor Zoltán, 2006. augusztus 10. 18:02
Szinte már meg sem lepődünk, amikor azt olvassuk, hogy az Egyesült Államokban ismét tízezrek személyes adatai tűntek el. Újabban az Unisys IT-szolgáltató jelezte, hogy egyik irodájukból nyomtalanul eltűnt egy asztali számítógép, amely 38.000 leszerelt amerikai katona olyan személyes adatait tartalmazta, mint nevek, címek, társadalombiztosítási számok, stb.
Az ügy pikantériája azonban, hogy az idén ezt megelőzően már három alkalommal kellett szembenéznie a veteránok egyesületének hasonló problémával. A szóban forgó hivatallal szerződésben álló Unisys képviselői maguk is értetlenül állnak a történtek előtt, ugyanis nem világos számukra, hogyan veszhetett el a speciális mágneszáras teremből a kényes információkat tároló PC. A helyszíni vizsgálatot végző szakemberek erőszakos behatolásra utaló nyomokat nem fedeztek fel. A cég közleményéből kiderül még, hogy ugyan a számítógépet kód védi, azonban a merevlemezen lévő fájlokat nem zárolták, így könnyedén előhívhatóak azok.

Biztonsági szakemberek szerint az adatok elvesztése kettős kockázatot jelent, mivel egyrészt nemcsak anyagi kárt okozhatnak a leszerelt katonáknak a rosszindulatú bűnözők, hanem abban az esetben, ha a veteránok címei terroristák kezébe kerül, úgy célpontokká is válhatnak ezen kiszolgáltatott személyek. Az Unisys valamint a veteránok egyesületének munkatársai megkezdték az érintettek értesítését, és azoknak ingyenes bankszámlamegfigyelést biztosítanak mostantól.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50