Támad az Apple Mac OS X "Leopard"

forrás Prim Online, 2006. augusztus 10. 16:59
Az Apple az éves nemzetközi fejlesztői konferenciájának megnyitóján bemutatta új operációs rendszerét, a Mac OS X „Leopard”-ot és annak újdonságait. A Mac OS X operációs rendszer várhatóan 2007 tavaszán kiadásra kerülő új változata számtalan új szolgáltatást, például látszólag időgépként működő, interaktív, felhasználóbarát biztonsági mentéseket és az adott pillanatban futó szoftverek ablakainak kényelmes csoportosítását lehetővé tevő új nézetet kínál, számtalan új multimédia fejlesztés mellett.
A Time Machine a felhasználó anyagairól rendszeres biztonsági mentéseket készít külső meghajtókra vagy kiszolgálókra és rendkívül intuitív idővonal-alapú kezelőfelületet biztosít az elveszett, törölt vagy megsérült állományok helyreállításához a korábbi tárolt változatok alapján. A Spaces fantázianevű szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók külön virtuális képernyőkre rendezhetik az egyes programokhoz vagy munkafázisokhoz tartozó, logikailag összefüggő ablakokat, majd kényelmesen válthatnak közöttük. A Mac OS X operációs rendszer Leopard változatába az iChat és Mail programok is továbbfejlesztett változatokkal kerültek, melyek számtalan új, multimédia szolgáltatással teszik élvezetesebbé használatukat. Az új Mail program szorosabb együttműködést kínál az iCal új, CalDAV-alapú változatával is.

A számtalan további új funkció és fejlesztés közül érdemes kiemelni az alábbiakat:

 Natív 64-bites támogatás és integrált Boot Camp modul.
 Front Row és Photo Booth programok az operációs rendszerbe integrálva.
 Továbbfejlesztett Spotlight keresés, már hálózati köteteken is.
 Új szülői ellenőrző és korlátozó funkciók.
 Újabb, a fogyatékkal élők munkáját segítő fejlesztések.
 64-bites Xcode 3 és Dashboard szerkentyűk készítését segítő eszközök.

Az Apple webhelyén folyamatosan további részletek ismerhetők meg a Mac OS X operációs rendszer tavasszal megjelenő új változatával kapcsolatban.

Sajtóközlemény

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14