Diszkrét szörfölés a Browzar böngészővel

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 3. 09:17
A Browzar egy olyan új webböngészőt adott ki, amely a személyes adatok védelme érdekében automatikusan minden a böngészéssel kapcsolatos személyes adatot töröl a számítógépről.
A legtöbb böngészőprogram egyfelől a korábban látogatott weboldalakra történő könnyebb visszatalálás érdekében, másfelől pedig a már megtekintett portálok gyorsabb betöltésének elősegítése miatt rengeteg adatot őriz a böngészési előzményekről. Ezek törlése általában manuálisan történik, sok esetben azonban elég bonyolult feladat, az Internet Explorer 6 esetében például az előzmények és a sütik egy része az ideiglenes fájlok törlése után is megmarad és visszanézhető, ugyanúgy, ahogy a címsorba beírt webcímek. A Firefox és az Opera felkínálnak egy „Személyes adatok törlése” opciót az Eszközök menüben, amellyel valóban minden egyszerűen és gyorsan eltüntethető, ám így is előfordulhat, hogy a felhasználó adott esetben elfelejti elvégezni ezt a feladatot. A Browzar erre kínál megoldást azáltal, hogy ezt a munkát automatikusan végrehajtja helyettünk.

A Browzar a szoftvert elsősorban munkahelyi, illetve nyilvános, például internet-kávézókban történő böngészéshez szánja, hiszen hacsak valaki nem James Bond, otthon aligha van szüksége ilyen hatékony és állandó adatvédelemre, nem is beszélve az előzmények megőrzésének előnyeiről. A böngésző béta tesztverziója Windows rendszerű számítógépekhez ingyenesen letölthető a http://www.browzar.com/ oldalról.
Kulcsszavak: security böngésző

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14