ERP 5 fős cégnél is

forrás Prim Online, 2006. szeptember 6. 14:55
A szaunafelszerelések forgalmazásával foglalkozó, finn tulajdonú Arch International Kft. a Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) vállalatirányítási rendszer mellett döntött, amelyet a rEVOLUTION Software szekértői vezettek be a vállalatnál.
Az Arch „igazi” kisvállalat: az évi 140 millió forintos forgalmat lebonyolító és 5 főt foglalkoztató cég a dinamikus fejlődése és a hosszú távú tervei miatt érezte megtérülő beruházásnak a 3,5 millió Ft értékű informatikai rendszert.

A Microsoft Dinamics NAV felhasználói leggyakrabban 300 millió és 2 milliárd forint közötti forgalmat bonyolítanak le évente, a foglalkoztatottak száma pedig jellemzően 15 és 200 fő között mozog, mégis az Archnál bevezetett rendszer jó példa arra, hogy a „szokásosnál” jóval kisebb céges is bátran gondolkodhatnak ERP szoftver bevezetésében.

A 2006-os évtől kezdődően az Arch International Kft. is a Dynamics NAV vállalatirányítási rendszer közel 150 céget magába foglaló népes hazai táborához tartozik. Az egész Európa területén szauna alapanyagokat és felszereléseket forgalmazó cég dinamikus fejlődésének köszönhetően igényelte – elsősorban a készletnyilvántartó, számlázó és pénzügyi-könyvelési feladatok elvégzéséhez – egy összetettebb rendszer bevezetését. Az Arch olyan megoldást keresett, ami egyszerűen használható, rugalmasan alakítható, és amely a meglévő számítógépekkel és szoftvereikkel együtt tud működni.

A finn tulajdonú cégnek nagy előnyt jelentett a szoftverben elérhető többnyelvű kezelőfelület, illetve a számos bővítési lehetőség. A kis- és középvállalkozásoknak megfelelő árkategóriának köszönhetően az Arch végül a Dynamics NAV mellett tette le a voksát, miután több más, hazai cégek által fejlesztett számlázó és készletnyilvántartó rendszert már megvizsgált.

Az Arch International vezetői a rendszertől a cégben végbemenő folyamatok és adatok átlátható kezelését várják, emellett jelentős szerep jut a növekedési terveknek megfelelően bővíthető funkcionalitásnak és felületeknek is. Fontos szempont volt még, hogy a technikai támogatást hosszú távon biztosítsa a szállító, ami a Navision esetében szintén adott.
Kulcsszavak: ERP Revolution

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50