Együttműködés a VoIP hazai otthoni és kisvállalati térhódításáért

Kovács Attila, 2006. szeptember 12. 19:38
Mai sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy egyedülálló kezdeményezéssel szólítja meg a D-Link Magyarország és az Externet Kft. Megafone nevű, VoIP szolgáltató üzletága az otthoni és a kisvállalati felhasználókat.
Élő András (D-Link) és Kun István (Externet) beszéltek arról a hosszú távú partneri együttműködésről, amely létrejött a hálózati eszközgyártó és a hazai VoIP szolgáltató között. A két cég egy a magyar piacon rendhagyó – a hardvert és a szolgáltatást egyesítő – dobozos termékkel (DVG-2001S SIP protokollos terminál adapter) jelenik meg mától a D-Link Kiemelt SoHo Partneri hálózatában.

A VoIP hazai térhódításának mindeddig gátat szabott a technológia számítógéphez kötöttsége. Az IP-alapon telefonálók zöme egy szoftver és egy headset segítségével a számítógép előtt ülve használta a szolgáltatást, így annak elterjedése alig tudott túlterjeszkedni a technológiai újítók szűk körén. Bár eddig is voltak olyan átalakító eszközök, melyek lehetővé tették a hagyományos analóg telefonkészülékek használatát VoIP telefonálásra, ezek beállítása meghaladta az otthoni Internetezők többségének képességeit.

Ezt felismerve döntött úgy a D-Link és a Megafone, hogy olyan előre beállított VoIP eszközöket vezet be a piacra, melyekkel minden további beállítás és regisztráció nélkül, megszokott készülékével telefonálhat a vásárló. A megoldást a Megafone egy a készülékhez tartozó, előre beállított 21-es körzetszámú telefonszámmal és 1000 forint ajándék beszélgetéssel teszi teljessé. A termékeket egyedi dobozolás teszi messziről felismerhetővé.

A VoIP szolgáltatás igénybevételéhez mindössze egy szélessávú internet szolgáltatásra van szükség. Amennyiben a felhasználó nem rendelkezik útválasztóval, számára a DVG-G1402S vezeték nélküli szélessávú router, amennyiben már van valamilyen útválasztó, akkor a DVG-2001 terminál adapter a megoldás.

“Az internet alapú telefonálás új távlatokat nyit a kommunikációban. Célunk, hogy minél több ember számára biztosítsuk a VoIP technológia előnyeit és a kedvezőbb percdíjakat, ezért kezdeményeztük az együttműködést a Megafone-nal, a legdinamikusabban fejlődő hazai VoIP szolgáltatóval.” - mondta Élő András a D-Link Magyarország ügyvezetője.

„A Megafone a magyar VoIP szolgáltatók közül elsőként fejlesztett és vezetett be magyar nyelvű telefonprogramot, Megafone GoTalk néven. Már a szolgáltatás indításakor is az volt ez elsődleges cél, hogy olyan megoldásokat nyújtsunk a felhasználóinknak, melyekkel egyszerűen tudják igénybe venni az IP-alapú telefonszolgáltatást.  Ennek a célnak a kiteljesedése az előre konfigurált  D-Link eszközök piacra lépésével valósul meg , hiszen csak kulcsrakész megoldással lehet az ügyfeleket nagy tömegében megszólítani.” – mondta Kun István, az Externet Kft. Megafone üzletágának vezetője.

A Prím Online kérdésére válaszolva, az előadók még a következőkről tájékoztattak:

- a jelenleg csak Windows alapú szoftver megoldásnak a közeljövőben készül el a Linuxpos változata, majd a távolabbi jövőben a MacOS alapú verziója,
- az Externet által készített szoftver kliens a Skype-éhoz hasonló funkciókat teljesítő, nagy méretű képernyő ikonnal rendelkezik;
- a "szereld magad" típusú megoldásban egymás mellé több szolgáltató is beállítható;
- a D-Link/Megafone közös csomagok a következőkre terjednek ki: D-Link VoIP eszközük, előre konfigurált eszközök, induló pre-paid egyenleg, "szereld magad" megoldás, közös marketing, közös csomagolás/kiszerelés.
Kulcsszavak: D-Link-hu Externet VoIP

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tippek a hosszabb üzemidőhöz a HONOR-tól

A HONOR készülékei, a kedvező árútól a csúcskategóriásig kiváló akkumulátor üzemidővel rendelkeznek, mérsékelt igénybevétel mellett akár egész nap használhatóak. Ettől függetlenül azonban érdemes figyelni arra, hogy miként tudjuk a leghatékonyabban kihasználni az üzemidőt, hogy még véletlenül se merüljön le okostelefonunk.

2024. április 26. 16:19

Álljunk meg egy parkolásra – így parkolunk a fizető övezetekben

A fizetőparkolás intézményét sok autós a sofőrök ellenségeként éli meg, miközben annak egyik fontos célja éppen a forgalomszabályozás és a városi parkolókapacitás hatékonyabb kihasználása, különösen a sűrűn lakott területeken. A Yettel mobilparkolás szolgáltatásának elemzésével érdekes megállapítások derültek ki a hazai autósok szokásairól, most pedig szervizcsomagot és üzemanyag utalványt is érhet a mobilparkolás használata.

2024. április 26. 13:10

A HONOR szállította a legtöbb okostelefonot a kínai piacra

Az IDC legújabb jelentése szerint 2024 első negyedévében a HONOR lett a vezető márka Kína okostelefonos piacán. 

2024. április 26. 09:55

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50