Veszélyes biztonsági rés a Google-n

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 20. 19:08
A Google beismerte, hogy egyik szolgáltatásukon egy olyan veszélyes biztonsági rést találtak, amelyet az adathalászok könnyedén kihasználhatnak.
A vállalat közleménye szerint a szóban forgó sebezhetőség a közhasznú intézmények és szervezetek által használt Public Service Search-öt érinti, amely szolgáltatását ideiglenesen beszüntette a keresőóriás, hogy elkerüljék az esetleges kellemetlen következményeket.

A hibát Eric Ferraro fedezte fel, aki szerint a rosszindulatú bűnözők úgy fordíthatják eme hiányosságot saját maguk javára, hogy a google.com domaint használva létrehozhatnak különböző az eredetiekhez megtévesztésig hasonló Phishing-site-okat. Így aztán az adathalászok hozzájuthatnak a gyanútlan felhasználók személyes adataihoz, amelyekkel aztán a későbbiekben visszaélhetnek.

Ferraro egy hamisított Gmail Plus weboldallal demonstrálta, hogy a hackerek miképpen csaphatják be az internetezőket. Szerinte a biztonsági rés különösen veszélyes besorolásúnak számít, ugyanis a legtöbb Anti-Phishing-filter sem tudná kiszűrni az efféle adathalász-oldalakat, ugyanis a google.com egy megbízható webhelyként van nyilvántartva. A keresőóriás képviselői elmondták, hogy szakembereik már dolgoznak a hiba kijavításán.
Kulcsszavak: security Google

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50